• Home

Boldenone Kuurtje? De Werking, Bijwerkingen en het Resultaat Vind Je Hier!

Wat is boldenone?
Boldenone Equipoise (Undecylenate) is een effectief anabole steroïde om je spiermassa te vergroten. In vergelijking met andere anabolen is de kans op gynaecomastie veel kleiner en houdt je tijdens een kuur minder tot geen vocht vast. Daarnaast is boldenone minder levertoxisch dan andere steroïden. Dat maakt boldenone qua werking bijna net zo doeltreffend als nandrolone, maar wel een stuk veiliger.

Kenmerken boldenone
Boldenone bestaat alleen als injecteerbare oplossing. Na injectie blijft het tussen de 14 tot 16 dagen actief werken in je lichaam. In tegenstelling tot veel andere anabolen is boldenone niet beschadigend voor je lever. Andere kenmerken:

- matige aromatisering;
- lage vochtretentie;
- lage DTH-conversie;
- matige onderdrukking van natuurlijke hormoonproductie.

Crazy Bulk

Inhoudstafel

Hoe werkt boldenone?

boldanoneBoldenone laat het aantal androgeenreceptoren gigantisch stijgen. Daarnaast vergroot boldenone de stikstofretentie in je spieren. Hierdoor houden je spierencellen meer eiwitten vast. Het gevolg is snellere toename van spieren. Een klein deel van boldenone aromatiseert naar oestrogeen. Dit verhoogt de opslag van glycogeen en de afgifte van groeihormonen wat ook meer spiermassa creëert.

Boldenone heeft weinig oestrogene bijwerkingen en is een stuk veiliger in vergelijking met nandrolone of deca. Dat komt omdat er maar een klein gedeelte van boldenone aromatiseert.
Voor wie is boldenone geschikt?

Boldenone kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor bulken of voor cutten omdat het in beide gevallen zorgt voor een toename van spiermassa zonder hoge vochtretentie. Onderstaand nog meer voorbeelden van situaties waarin boldenone een grote voorkeur heeft.

Ontwikkelen van een groter uithoudingsvermogen
Boldenone stimuleert de productie van het hormoon EPO. Dit hormoon zorgt voor een grotere aanmaak van rode bloedlichaampjes. Rode bloedlichaampjes verbeteren het uithoudingsvermogen. Om die reden is boldenone erg populair bij duursporters en bodybuilders tijdens het cutten.

Vrouwen die meer spiermassa willen
Boldenone is ook geliefd bij vrouwen. Dat komt omdat het ongeveer nooit zorgt voor vermannelijking van het lichaam. Vrouwen gebruiken boldenone wel altijd in een lagere dosering dan mannen.

Dosering van boldenone
Gebruik boldenone minstens 12 weken omdat het een langwerkende anabole is. Een normale dosis is ongeveer 500 milligram per week. Voor mannen geldt het minimum van 400 milligram en het maximum van 600 milligram per week. Vrouwen kunnen het beste kiezen voor een lagere dosis van 50 tot 150 milligram per week.

Boldenone geschikt voor bulkuren en cutkuren

Bulkkuren
Boldenone zorgt voor toename van de spiermassa doordat het ervoor zorgt dat je spiercellen meer eiwitten vasthouden en boldenone bijna niet aromatiseert. Daarnaast vergroot boldenone de eetlust wat erg bevorderend is als je meer spiermassa wilt opbouwen. Dankzij de vergrote eetlust is boldenone erg geschikt om te gebruiken in een bulkkuur naast lange testosteron esters zoals testosteron, enanthate of cypionate.
Het is verstandig om na een bulkkuur met boldenone een nakuur van 4 weken te doen met novaldex of clomid. Start hiermee 2 weken na je laatste boldenone injectie.

Cutkuren
Boldenone is ook geschikt voor cutkuren omdat het een lage vochtretentie heeft en het de vasculariteit vergroot. Tevens is de kans op gynaecomastie erg klein omdat het zich niet bindt aan de progestaronreceptoren. Je kunt boldenone prima stacken met wintrol, testosteron propionate, trenbolone acetate of parabolan.

Bijwerkingen boldenone in het kort
De bijwerkingen zijn in vergelijking met andere anabolen een stuk milder. Doordat boldenone wel lichte invloed uitoefent op de hormoonproductie kunnen de volgende bijwerkingen optreden:

  • krimpende testikels
  • tijdelijke erectiestoornissen
  • toenemend lichaamshaar
  • meer acne en vettere huid
  • hoge bloeddruk
  • afname goede cholesterol
  • lichte mate van gynaecomastie
  • lichte mate van vermannelijking bij vrouwen (alleen bij hoge dosis).

 

 

 

Boldenone Undecylenate is een van testosteron afgeleide anabole androgene steroïde die het best bekend is onder de handelsnaam Equipoise die Squibb het middel in de jaren ’70 heeft gegeven.

Terwijl Equipoise officieel is geclassificeerd als een anabole steroïde voor dierenartsen, werden de eerste partijen Boldenone door Ciba geïntroduceerd op de farmaceutische markt van menselijke kwaliteit in de vroege jaren 1950 onder de merknaam Parenabol.

Menselijke klasse Boldenone zou in de jaren zestig en zeventig enig succes hebben in de menselijke geneeskunde, maar zou uiteindelijk tegen het einde van het decennium worden beëindigd. Sinds die tijd is de steroïde alleen beschikbaar via dierenartsen en ondergrondse laboratoria met de naam Equipoise die de markt domineert. Fort Dodge Animal Health is nu eigenaar van de naam Equipoise.

Al decennia lang werd aangenomen dat Equipoise sterk leek op Deca Durabolin (Nandrolone Decanoate). Deze veronderstelling was gedeeltelijk gebaseerd op opmerkingen van wijlen Dan Duchaine over de steroïde.

De twee verbindingen zijn echter op geen enkele manier vergelijkbaar; in feite zou Duchaine de verklaring herroepen, maar de eerste verklaring was voldoende om het gerucht levend te houden.

Als Equipoise iets gemeen heeft met een ander anabool steroide hormonen, zou het testosteron zijn, maar EQ zoals het algemeen bekend is, is uniek op zichzelf.

Een belangrijke opmerking over de verschillen in deze twee steroïde hormonen; Nandrolon heeft een sterk progestageen karakter, terwijl Boldenone geen progestagekenmerken heeft.

Boldone undecylenate

De Functies en Eigenschappen van Boldone

Equipoise (Boldenone Undecylenate) is een structureel gewijzigde vorm van testosteron. Het is een zeer kleine verandering in een toegevoegde dubbele binding op de carbon één en twee positie.

Deze dubbele binding vermindert de androgeniciteit van het hormoon, evenals de oestrogene aard. Het wordt vervolgens bevestigd aan de zeer lange Undecylenaat-ester, die verantwoordelijk is voor het regelen van de afgifte van het hormoon, eenmaal toegediend aan het lichaam.

De Undecylenate-ester zorgt voor een piekafgifte in Boldenon ongeveer 3-4 dagen na injectie, met een langzame continue afgifte van het te volgen hormoon gedurende ongeveer 21 dagen.

Door zijn structurele verandering aromatiseert Equipoise slechts ongeveer 50% van de snelheid van testosteron. Oestrogene bijwerkingen zijn mogelijk, maar de kans is groot in het voordeel van het individu in vergelijking met testosteron. Het is niet zo krachtig van een massabouwer als testosteron, zelfs niet in de buurt, maar de verminderde oestrogene activiteit moet het individu toelaten schonere winsten te maken door middel van suppletie.

Equipoise deelt veel gelijkenissen met betrekking tot directe verbeteringseigenschappen met testosteron. Gemeenschappelijke gedeelde eigenschappen zijn het vermogen om de eiwitsynthese te verbeteren, stikstofretentie in de spieren, glucocorticoïde hormonen te remmen en de IGF-1-output te verhogen.

Boldone staat ook bekend om het verhogen van het aantal rode bloedcellen, een eigenschap die wordt gedeeld door de meeste andere anabole steroïden. Er zijn echter problemen over hoeveel Equipoise het aantal rode bloedcellen kan verhogen.

Maar de beschikbare gegevens laten zien dat dit slechts een zorg is wanneer er uiterst hoge dosisen voor uiterst lange tijdspannes worden gebruikt. In veel opzichten kan de toename van rode bloedcellen door Equipoise snel zijn, maar mogelijk geen significant voordeel of nadeel ten opzichte van de meeste anabole steroïden bij verantwoord gebruik.

Zonder twijfel zou een matige toename van de celproductie zeer voordelig zijn voor de meeste atleten.

De Effecten van Equipoise:

 

reacties van het lichaam

 

De effecten van Equipoise zijn redelijk eenvoudig. Dit is een over het algemeen een goed verdragen anabole steroïde die bij de meeste gebruikers op een gelijkmatige manier opmerkelijke anabole activiteit vertoont.

Buiten het gebruik van prestatieverbetering, heeft Boldenone een tijdlang succes gehad als steroïde voor mensen. De steroïde had enig succes bij het behandelen van spierafbraakziekten en osteoporose, maar zou uiteindelijk plaatsmaken voor andere steroïde opties.

Als een veterinaire steroïde staat Equipoise bekend om zijn gebruik bij paarden, vandaar de naam “Equipoise” en de gelijkenis met het woord “Paardensport”. EQ wordt vaak aan paarden gegeven in een poging het magere lichaamsgewicht te verhogen, wat gedeeltelijk te wijten is aan het vermogen van de steroïde om de eetlust te verhogen.

Een verhoogde eetlust wordt goed opgemerkt bij veel prestatieverhogende atleten die Equipoise gebruiken, maar het lijkt niet iedereen hetzelfde te beïnvloeden.

Velen die de anabole steroïde gebruiken, rapporteren geen toename van de eetlust, het is over het algemeen zeer individualistisch, maar het kan nuttig zijn voor diegenen die moeite hebben om de benodigde calorieën te consumeren.

Als een bulk steroïde, kan Equipoise hoogwaardige vetvrije massa’s toevoegen, maar ze zullen niet van de ene op de andere dag komen en zullen in verhouding to veel anabole steroïden tekort komen. Steroïden zoals Deca Durabolin zullen veel grotere massaresultaten produceren, net als steroïden zoals Anadrol en Dianabol; de laatste twee gaan echter vaak gepaard met grote hoeveelheden waterretentie.

Sommige atleten hebben echter sterkere winsten gemeld wanneer Equipoise wordt toegevoegd aan een totale stapel in plaats van gebruikt als basissteroïde.

Als onderdrukking van de eetlust een probleem is, kan deze steroïde u heel goed helpen de overtollige calorieën te verbruiken die nodig zijn voor de groei.

Hoewel het misschien geen geweldige mass bulk steroïde is, kan het voor sommigen al de massa produceren die ze willen. Niet iedereen die anabole steroïden gebruikt, is op zoek naar immense voordelen in omvang.

Equipoise staat ook bekend om het vergroten van de kracht. Een toename in kracht kan zeer gunstig , maar misschien nog wel beter voor de verbetering van de atletische prestaties.

Helaas zal de extreem lange detectietijd veel atleten demotiveren om EQ te gebruiken. Totale detectietijd kan oplopen tot vijf maanden. Echter, de steroïde biedt absoluut tal van voordelen voor de atleet, niet alleen in een toename in kracht, maar een opmerkelijke toename in spieruithoudingsvermogen.

Equipoise kan ook worden gebruikt als een cut steroïde in feite kan dit het meest gunstige punt van gebruik zijn. Deze anabole steroïde is een uitstekende bescherming tegen vetvrije spiermassa. Om lichaamsvet te verliezen, moet je meer calorieën verbranden dan je verbruikt, je moet een calorisch tekort hebben, en dit zal waar blijven met of zonder gebruik van anabole steroïden.

Helaas brengt een calorie tekort ons spierweefsel in gevaar omdat het lichaam vaak zal nemen wat het nodig heeft om aan de energiebehoefte van ons weefsel te voldoen.

Een goed dieet kan onze spiermassa aanzienlijk beschermen, maar het kan alleen zo ver gaan. Zonder de introductie van een anabole steroïde zal enige spiermassa uiteindelijk en onvermijdelijk verloren gaan.

EQ zal je enorm beschermen tegen dit verlies van weefsels, en het heeft ook aangetoond dat het een aantal erg mooie conditionerende effecten op het lichaam heeft.

Dergelijke effecten zullen aanzienlijk worden versterkt in combinatie met een niet-aromatiserende steroïde zoals Masteron (Drostanolone) of Trenbolone.

Tijdens de meeste cutplannen met een competitief bodybuilding-karakter, terwijl EQ algemeen wordt gebruikt, wordt deze normaal alleen gebruikt aan de voorkant van de cutcyclus.

Het zal normaal worden stopgezet tijdens de latere helft van het plan vanwege mogelijke oestrogene activiteit. Hoewel de totale oestrogene activiteit laag zou moeten zijn, wordt tijdens deze fase van suppletie elke en alle oestrogene activiteit normaal vermeden of op zijn minst tot het laagst mogelijke punt geminimaliseerd.

Bijwerkingen van Boldone:

BijwerkingenEquipoise is een over het algemeen goed verdragen anabole steroïde voor de meeste mannen, en wordt vaak zeer goed verdragen door veel vrouwen wanneer lage doses worden toegepast.

Bijwerkingen van Boldone gebruik zijn zeker mogelijk, maar de meeste gezonde volwassenen zouden deze anabole steroïde zeer beheersbaar moeten vinden.

Om u te helpen de mogelijke bijwerkingen van het gebruik van Equipoise te begrijpen, hebben we ze opgesplitst in hun specifieke categorieën, samen met alle gerelateerde informatie die u nodig heeft.

Oestrogeen:

Het Boldenone-hormoon aromatiseert niet zwaar, maar het is niettemin gearomatiseerd tot oestrogeen. Dit komt door de interactie van het testosteronhormoon met het aromatase-enzym.

Hoge oestrogeenspiegels kunnen problematisch blijken te zijn in de bevordering van gynaecomastie, overmatig vasthouden van water en hoge bloeddruk.

Vanwege het gematigde niveau van aromatische activiteit, zouden de meeste mannen gerelateerde bijwerkingen zeer gemakkelijk onder controle kunnen krijgen. Matige doses moeten beheersbaar zijn, maar velen zullen hoge doses gaan gebruiken waarvoor extra aandacht vereist is.

Om de oestrogene bijwerkingen van Equipoise te bestrijden, is soms een anti-oestrogeenmedicijn nodig. Niet iedereen zal een anti-oestrogeen nodig hebben bij het gebruik van deze steroïde, maar het is altijd een goed idee om er tenminste één bij de hand te hebben.

De anti-oestrogeenmedicijnen die u kunt kiezen, zijn onder meer selectieve oestrogeenreceptormodulators (SERM’s) zoals Nolvadex (Tamoxifen-citraat) en aromataseremmers (AI’s) zoals Arimidex (Anastrozol). AI’s blijken het meest effectief te zijn omdat ze het aromatase-proces remmen en het totale serum oestrogeen niveau verlagen.

Helaas kunnen ze een negatief effect hebben op cholesterol, wat nog wordt versterkt door het gebruik van een aromatiserende steroïde.

SERM’s zijn niet zo effectief, maar vaak zijn ze genoeg voor veel mannen. SERM’s remmen niet het aromataseproces, maar binden eerder aan de oestrogeenreceptor, waardoor het hormoon zelf niet kan binden.

Als een toegevoegde bonus kunnen SERM’s feitelijk het cholesterolgehalte verbeteren vanwege hun bevordering van oestrogene activiteit in de lever. SERM’s zouden je eerste keuze moeten zijn vanwege potentiële cholesterolaangelegenheden als ze de klus kunnen klaren.

Androgeen:

Equipoise kan androgene bijwerkingen veroorzaken, zoals acne, versneld haarverlies bij mensen met aanleg voor mannelijke kaalheid en de groei van lichaamshaar.

De algehele androgeniciteit van dit steroïde is echter sterk verminderd als gevolg van de structurele aard die EQ in zijn dubbele binding op de positie van koolstof één en twee creëert.

Dergelijke bijwerkingen van Equipoise zijn nog steeds mogelijk, maar ze zullen sterk verbonden zijn met genetische aanleg, maar de meeste zullen merken dat de drempel redelijk hoog is.

Bij het bestrijden van de mogelijke androgene bijwerkingen van Equipoise, is het belangrijk op te merken dat ze worden veroorzaakt door het steroïde dat wordt gemetaboliseerd door het 5-alpha-reductase-enzym.

Dit metabolisme zal Boldenone reduceren tot een extreem krachtige androgeen in dihydroboldenon, veel krachtiger dan dihydrotestosteron (DHT); echter, de totale dihydroboldenon-activiteit is extreem laag bij de mens gebleken.

Je zult verder merken dat de androgene aard van Boldenone niet significant wordt beïnvloed door 5-alpha-reductaseremmers zoals Finasteride die vaak worden gebruikt om de reductie tot DHT te bestrijden.

Vanwege de androgene aard van Equipoise kunnen vrouwen mogelijk viriliserings symptomen ervaren. Virilisatieverschijnselen kunnen zijn: groei van het lichaamshaar, een verdieping van de stembanden en vergroting van de clitoris.

De lage androgeniciteit maakt deze steroïde echter mogelijk voor sommige vrouwen zonder dergelijke symptomen. Tegelijkertijd kan de extreem traag werkende aard van de verbinding het moeilijk maken om de bloedspiegels onder controle te houden, en alternatieve steroïden kunnen de voorkeur hebben.

Zonder twijfel zal individuele gevoeligheid veel dicteren. Als Equipoise wordt gebruikt en de viriliseringssymptomen beginnen te vertonen, dient het gebruik onmiddellijk bij het begin te worden gestaakt en zullen deze verdwijnen.

Als de symptomen beginnen te vertonen en worden genegeerd, kunnen de symptomen onomkeerbaar worden.

Cardiovasculair

menselijk hart

De relatieve cardiovasculaire spanning veroorzaakt door Equipoise zou veel minder moeten zijn dan veel andere anabole steroïden, vooral die met een oraal karakter.

Boldenone heeft het vermogen om de cholesterolratio’s negatief te beïnvloeden, vooral wat betreft het vermogen om HDL-spiegels te onderdrukken. Het mag echter niet extreem van aard zijn en zou voor de meeste gezonde volwassenen goed onder controle moeten kunnen worden gehouden.

Natuurlijk, de introductie van een AI om oestrogene effecten te bestrijden, kan mogelijk de onjuiste lipidenprofielen verbeteren en moet worden overwogen bij het plannen van uw cholesterolmanagement.

Iedereen die Equipoise met andere anabole steroïden aanvullen, moeten hun cholesterolgehalte nauwlettend in de gaten houden en ervoor zorgen dat ze gezond genoeg zijn voordat het gebruik begint.

Een cholesterolvriendelijke levensstijl zal erg belangrijk zijn en zou de meeste die Equipoise gebruiken moeten beschermen.

Zorg ervoor dat uw dieet cholesterolvriendelijk is en voldoende omega-vetzuren bevat. Het gebruik van veel cardiovasculaire activiteit wordt ook sterk aanbevolen.

Testosteron

Zoals alle anabole steroïden, zal Equipoise de natuurlijke testosteronproductie onderdrukken. De mate van onderdrukking varieert van één steroïde tot de andere, en hoewel EQ niet de meest onderdrukkende steroïde is, zal het een significante vermindering van de totale serumtestosteronspiegels veroorzaken.

Om deze reden zullen de meeste mannen exogeen testosteron in hun totale stapel moeten opnemen wanneer ze EQ gebruiken. De vorm van testosteron is niet consequent. Het enige dat telt, is dat je lichaam het testosteron ontvangt dat het nodig heeft om een lage testosteronconditie te voorkomen.

Een lage testosteronconditie kan heel problematisch zijn, het heeft talloze mogelijke symptomen en is extreem ongezond. Als testosteron wordt gebruikt als basissteroïde in uw cyclus, zal onderdrukking geen probleem zijn.

Als testosteron echter geen base vertegenwoordigt, moet u ervoor zorgen dat u een minimale testosteronvervangende therapiegebonden dosis toepast op basis van de testosteronverbinding die u kiest.

Zodra het gebruik van Equipoise tot een einde is gekomen en alle exogene steroïde hormonen uw systeem hebben leeggemaakt, zal de natuurlijke testosteronproductie opnieuw beginnen.

De nieuw productie zal vanzelf plaatsvinden, maar een Post Cycle Therapy (PCT) plan wordt vaak aanbevolen. Een PCT-plan stimuleert de natuurlijke productie van testosteron en bevordert een efficiënter herstel.

Het brengt je testosteronniveaus niet terug naar waar ze waren voorafgaand aan het gebruik van anabole steroïden, maar het biedt een voordeel. Een goed geplande PCT zorgt ervoor dat je genoeg testosteron hebt voor een goede lichamelijke functie, terwijl je levels natuurlijk blijven stijgen. Het moet ook de totale tijd tot volledig testosteronherstel aanzienlijk verkorten; Het totale herstel kan echter nog enkele maanden na PCT duren.

Belangrijke opmerkingen over natuurlijke testosteronterugwinning en het gebruik van Equipoise, evenals anabole steroïden in het algemeen. Natuurlijk herstel veronderstelt dat er geen voorafgaand laag testosteronniveau bestond. Het gaat er ook van uit dat ernstige schade niet is toegebracht aan de hypothalamus-hypofyse-zaadbalk-as (HPTA) als gevolg van onjuiste anabole steroïde suppletie.

Voor degenen die EQ in hun cyclus opnemen, moet uw PCT-plan ongeveer 2 weken na uw laatste steroïde-injectie beginnen, ervan uitgaande dat de cyclus met Equipoise is beëindigd.

Velen zullen beginnen met het gebruik van HCG tien dagen na de laatste injectie als de meest geschikte keuze, terwijl ze HCG-gebruik volgen met SERM-therapie.

Als alternatief kunnen sommigen kiezen om hun Equipoise gebruik ruim voor de totale conclusie van een cyclus te beëindigen, de cyclus te beëindigen met alleen kleine esterbasissteroïden en hen in staat te stellen om veel eerder met hun PCT-plan te beginnen.

Hepatotoxiciteit

Boldenone is geen hepatotoxische anabole steroïde en zal geen stress of schade aan de lever veroorzaken.

Werking en Gebruik

Medicataie afbouwen

Standaard Equipoise-doses vallen normaal gesproken in het bereik van 200 – 400 mg per week. De meeste mannen zullen 400mg gebruiken omdat dit goed wordt verdragen en meestal het minimale aantal EQ dat ze willen gebruiken.

Velen zullen ook 600 mg per week gebruiken omdat dit buitengewoon goed verdragen wordt, terwijl bijwerkingen uiterst eenvoudig te controleren zijn. Dergelijke doses zullen echter het oestrogene potentieel verhogen.

Vanwege de lange activiteit van de steroïde, konden de meeste mannen gemakkelijk rondkomen met één injectie per week, maar het splitsen van de wekelijkse dosis in 2-3 kleinere injecties zal het totale injectievolume verminderen.

Verder hebben sommigen gemeld dat bijwerkingen zelfs gemakkelijker onder controle te houden zijn met een kleiner maar vaker injectieschema, ondanks een extreem lange halfwaardetijd.

Ongeacht de totale dosis moet Equipoise gedurende minimaal 8 weken worden gebruikt. Dit is een zeer gebruikelijke gebruiksduur in cutcycli. Veel cutplannen beginnen met 8 weken Equipoise met nog eens 4-8 weken zonder dat het hormoon voor niet-aromatiserende middelen kiest.

Tijdens deze periode zullen 8 weken weer het minimum zijn, maar de meeste zullen 12 weken zijn om dit veel efficiënter is. Bulken of cutten, vindt u Equipoise als een uiterst veelzijdige anabole steroïde die goed met alle andere anabole steroïden stapelt.

Voor vrouwelijk gebruik is 50 mg Equipoise per week een standaard dosis. Virilisatie kan met deze dosis worden vermeden, maar zal sterk afhankelijk zijn van de gevoeligheid.

Sommige vrouwen kunnen 75-100 mg per week verdragen, maar mogen zo’n dosis niet proberen totdat ze zich comfortabel voelen met 50 mg per week.

De meeste vrouwen zullen ook ondervinden dat 6 weken cycli van Equipoise het max is wat ze willen nemen, met af en toe 8 weken durende runs door diegenen die het hormoon goed verdragen.

Liever iets milders ? Kijk op de homepage

Click Here to Leave a Comment Below 4 comments