• Home

Promethazine kopen? Alles Over De Werking Ervaringen Verslafing en Dosering

Oorzaken van slapeloosheid
Heb je last van slapeloosheid dan sta je zeker niet alleen. Uit onderzoek is gebruiken dat 1 op 3 mensen over de hele wereld kampt met slaapproblemen. Oorzaken van slaapproblemen zijn onder andere:

  • stress;
  • depressie;
  • innemen van bepaalde geneesmiddelen.

Het gebruik van bepaalde anabolen, HGH of andere middelen die helpen je spiermassa of spierkracht te vergroten, kunnen ook zorgen voor slapeloosheid.

online promethazine kopen

Wanneer kun je slaapmiddelen nemen?

Het is niet verstandig om na een nacht slecht slapen meteen naar de slaapmiddelen te grijpen. Meestal wordt er als regel aangehouden dat je slaapmiddelen kunt gebruiken als je een week of langer last hebt van slaapproblemen op slapeloosheid. Gebruik slaappillen alleen nadat je andere manieren hebt geprobeerd om van je slapeloosheid af te komen.

Denk bijvoorbeeld aan minder koffie, geen dutjes overdag, een uur voordat je gaat slapen iets ontspannend doen of een vast ritme aanhouden. Probeer ook uit te vinden of je slaapprobleem misschien wordt veroorzaakt door andere middelen die je inneemt. Bekijk hiervoor de bijwerkingen van die middelen. Mocht slapeloosheid een bijwerking zijn, dan is het beter om te stoppen met het middel dan om slaappillen erbij te gebruiken.

Heb je alles al geprobeerd, dan zou je slaappillen kunnen proberen. Gebruik ze echter nooit te lang omdat ze erg verslavend gevoelig zijn.

Soorten slaapmiddelen
Tegenwoordig zijn er veel slaapmiddelen op de markt. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij een drogist, daar kun je al veel soorten slaapmiddelen of kalmeringsmiddelen vinden. Slaapmiddelen worden ingedeeld in 2 groepen: natuurlijke kruidengeneesmiddelen en voorgeschreven slaappillen.

1. OTC-slaappillen
OTC-slaapmiddelen kun je zonder recept van een arts aanschaffen. Het zijn kruidengeneesmiddelen die je bijvoorbeeld bij de drogist kunt kopen.

OTC-slaapmiddelen hebben een milde werking dan voorgeschreven slaappillen en geen ernstige bijwerkingen. Heb je last van slapeloosheid dan kun je ervoor kiezen om eerst met deze natuurlijke middelen te beginnen voordat je zwaardere slaappillen gaat gebruiken. 

De werking van OTC-slaapmiddelen is zacht en kalmerend. Daarnaast bevatten deze middelen geen stoffen die afhankelijkheid bevorderen, ook niet op langer termijn. Dit betekent dat je er niet verslaafd aan kunt worden of dat je niet meer in slaap kunt komen zonder deze middelen.

Een bekend slaapmiddel is Antihistaminica. Dit middel bevat de volgende stoffen:

- Diphenhydramine;
- Doxylaminum;
- Promethazin.

Het gebruik van OTC-slaapmiddelen is echter niet geheel zonder risico’s. Kruidengeneesmiddelen kunnen bepaalde stoffen bevatten die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Bekijk altijd even de bijsluiter van het product zodat je weet welke bijwerkingen het middel kan hebben. Bekijk ook of je wel het middel mag gebruiken. Het kan voorkomen dat het middel niet geschikt is voor mensen die lijden aan bepaalde aandoeningen.

2. Slaappillen op voorschrift
Slaappillen op voorschrift hebben er sterke werking dan OTC-slaapmiddelen. Slaappillen op voorschrift zijn niet vrij te verkrijgen. Je kunt ze alleen aanschaffen met een recept van je huisarts en halen bij een apotheek.

Hoe werken slaappillen?

Slaappillen (op voorschrift) verlagen de hersenactiviteit. Dit heeft een rustgevend effect. Daarnaast zorgen slaappillen ervoor dat je spieren ontspannen. De werkzame periode van een slaapmiddel is afhankelijk van het merk en soort.

Waarom is slaap belangrijk?
Als je lang een slaaptekort opbouwt heeft dit invloed op je prestaties en gemoedstoestand. Je zult al snel merken dat je minder hard en zwaar kunt trainen. Daarnaast zal je motivatie om überhaupt te gaan trainen ook afzwakken bij een slaaptekort.

Een andere belangrijke reden is dat slaap en rust erg belangrijk zijn voor je resultaten. In je slaap kun je namelijk herstellen van trainingen. Daarnaast maak je in je slaap groeihormonen aan die ervoor zorgen dat je spiermassa groeit.

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments