• Home

Alles wat je moet weten over Hgh groeihormoon kuren! Bijwerkingen, Injecties, Nadelen en de Voordelen!

HGH groeihormonen kunnen gebruikt worden om je spiermassa en spierkracht te vergroten terwijl je je vetpercentage verlaagd. Hierbij scoort HGH groeihormoon erg hoog als het gaat om toename van spierkracht en tegelijkertijd vermindering van lichaamsvet.

Daarnaast zijn de groeihormonen erg geschikt om je gewicht in spiermassa te verhogen. Met HGH groeihormonen verlies je bijna geen gewonnen spiermassa. 

Verschil HGH groeihormonen en anabolen

online hgh groeihormoon kopen

HGH is in staat te zorgen voor meer spiercellen ongeacht je genetische aanleg. Dit wil zeggen dat ook gebruikers die niet snel nieuwe spiercellen aanmaken, toch een groei van spiercellen kunnen verwachten. Dit is niet het geval bij anabolen waar je genetische aanleg wel een rol speelt. HGH groeihormonen zorgen daarnaast als geen ander voor effect op lange termijn betreft de opbouw van spiermassa.

Op korte termijn zal HGH zorgen voor snelle afbraak van lichaamsvet en verbetering van je huid. Deze resultaten zijn bij anabolen niet of bijna niet zichtbaar. Daarom kan het voor veel sporters erg aantrekkelijk zijn om groeihormonen te gebruiken in plaats van anabolen. 

Inhoudstafel

Werking van HGH groeihormonen 

Je lichaam maakt van nature groeihormonen aan. De aanmaak van deze hormonen gebeurt tijdens de eerste 2 uur van je diepe slaap. Je lichaam is er dus gewend dat je aan het rusten bent op het moment dat er HGH groeihormonen worden aangemaakt. Het is daarom verstandig om te gaan slapen nadat je HGH hebt gebruikt. Rusten bevordert namelijk de groei van spieren.

Toegediende (exogene) HGH werkt na 2 uur en blijft ongeveer 4 uur actief in je lichaam.

Dosering

Je dosering van HGH groeihormonen is afhankelijk van het feit of je beginner bent of al ervaring hebt met HGH. Over het algemeen is er geen hoge dosering HGH nodig om uitstekende resultaten te behalen. Vaak is 6 IU al genoeg. Het advies voor beginners is 3 tot 6 IU per dag. Behoor je tot de gevorderde en wil je mee doen aan wedstrijden dan kun je kiezen voor 8 tot 16 IU per dag.

Belangrijke voordelen HGH

 • Het stimuleert de aanmaak van nieuwe spiercellen (hyperplasie).
 • Je libido wordt verhoogd.
 • Zorgt voor gladdere en strakkere huid.
 • Bevorderd de verbranding van vet.
 • Vergroot spiermassa en spierkracht aanzienlijk.
 • Zorgt voor verjonging van de cellen
 • Verbetert het immuunsysteem
 • Verbetert je gezichtsvermogen en concentratie.
 • Versterkt de botten
 • Verlaagd het cholesterol
 • Zorgt voor betere bloeddruk.

HGH combineren met anabolen of insuline

Je kunt HGH naar verloop van tijd combineren met anabolen of insuline. In beide gevallen geldt wel dat je eerst een periode hebt afgerond waarin je alleen HGH hebt gebruikt, voordat je gaat combineren.

Combinatie met anabolen
Als je HGH gebruikt maak je meer spiercellen aan. Voor meer resultaat kun je ervoor kiezen om deze nieuwe spiercellen ook te vergroten. Een voordeel dat anabolen hebben ten opzichte van HGH is dat anabolen zorgen voor vergroting van je spiercellen. Dit wordt ook wel hypertrofie genoemd. Het beste is om na een periode waarin je alleen HGH hebt gebruikt te gaan kuren bij de HGH-cycle. Voeg in dit geval na een maand wat testosteron en deca toe zodat je de nieuwe cellen meer kunt ontwikkelen. Je mag ook varianten op testosteron of deca gebruiken.

Combinatie met insuline
Een combinatie maken met HGH en insuline is niet aan te raden voor beginners. Deze combinatie brengt namelijk veel risico’s met zich mee. Begin er alleen aan als je een ervaren gebruiker bent en echt weet wat je doet. Als je de combinatie goed gebruikt kunnen je resultaten met 50% verbeteren.


HGH-X2 60 capsules
HGH-X2 60 capsules
 • Veilig en Legaal alternatief voor Somatropin
 • Krachtige vetverbranding
 • Verhoogde spier/vet-verhouding
 • Snel herstel

HGH, het menselijk groeihormoon

HGH, het menselijk groeihormoon (somatropin of somatotropine) is niet alleen een van de voordeligste hormonen die ons lichaam produceert, maar ook een zeer gewilde hormoon in exogene vorm (buiten het lichaam ontstaan). In exogene vorm is HGH identiek aan de door ons lichaam geproduceerd hormoon en is niet alleen een zeer gunstige exogene hormoon, maar ook een hormoon die zowel mannen als vrouwen zeer goed kunnen verdragen. Het hoog niveau van tolerantie geldt niet alleen voor toepassing op medisch gebied, maar ook bij gebruik om prestaties te verbeteren.

Over het algemeen, wordt er in gesprekken en in de media verwezen naar het menselijk groeihormoon als een anabole steroïde. HGH heeft echter niets te maken met anabole steroïden. Ja, het heeft sterke anabole eigenschappen, maar dit maakt het nog geen anabole steroïde. Voedsel is ook zeer anabool, maar niemand zou kip of gehakt een anabole steroïde willen noemen.

Het menselijk groeihormoon werd voor het eerst met succes gebruikt in 1958. Toen was HGH een hypofyse-extract en werd direct gewonnen uit de hypofyse van menselijke kadavers.

In 1985 verbood de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) het gebruik ervan. Geëxtraheerd HGH is met succes gebruikt geweest in veel behandelplannen, maar is gebleken sterke onhygiënische nadelen met zich mee te brengen. In feite was het hypofyse-HGH gekoppeld aan CJD (ziekte van Creutsfeldt-Jakob), een degeneratieve hersenstoornis die dodelijk is. Er vielen echter maar heel weinig ten prooi aan CJD, ongeveer 1% van alle gebruikers, maar dit was genoeg voor de FDA om een verbod op te leggen.

Kort na het verbod van HGH-extract door de FDA, werd somatrem uitgebracht. Dit was geen zuivere HGH, maar eerder een variant van het hormoon die niet verontreinigd was. Kort daarna zou het Zweeds farmaceutisch bedrijf Kabi Vitrum de middelen leveren om zuiver menselijk groeihormoon te synthetiseren.

Dit was een pure synthetische en verontreinigende vorm van HGH en werd bekend als Somatropin (of somatotropine). Zo’n proces werd mogelijk gemaakt dankzij recombinante DNA-technologie en alle synthetische HGH, ongeacht het merk, werd sinds die tijd officieel aangeduid als Somatropin. Voor wat betreft de effectiviteit en eigenschappen die geassocieerd worden met menselijk groeihormoon, maakt het geen verschil of het hormoon synthetisch is of natuurlijk verkregen.

Functies en eigenschappen

Het menselijk groeihormoon is een eiwithormoon geproduceerd door de adenohypofyse of hypofysevoorkwab. Het wordt geproduceerd door alle levende mensen en bevindt zich op zijn hoogst niveau in de kindertijd. HGH is een van de belangrijkste hormonen in het menselijk lichaam omdat het beïnvloedt onze botten, skeletspieren en inwendige organen en speelt ook een rol op tal van andere gebieden in het lichaam.

Het menselijk groeihormoon ondersteunt ook het metabolisme van koolhydraten, vetten en mineralen en kan, door zijn directe werkingsmechanisme, ook de groei van bindweefsel stimuleren. Het is aangetoond dat HGH, naast de groei van bindweefsel, ook de grootte en het aantal cellen in de skeletspier aanzienlijk verhoogt. Het hormoon ondersteunt verder de triglyceridenhydrolyse, die op zijn beurt de vermindering van vetweefsel of lichaamsvet zal bevorderen.

Het is bewezen dat HGH, dat zo effectief is voor wat vet betreft, het totale cholesterolgehalte aanzienlijk verlaagt. Naast veel andere zaken, kan dit zeer nuttig zijn voor de gebruiker van anabole steroïden omdat dat veel steroïden de neiging hebben om ongeschikte cholesterolwaarden te ondersteunen.

In zijn directe werking, stuurt het menselijk groeihormoon een signaal naar spiercellen, botten en vetweefsel om anabolisme (spiergroei) en lipolyse (vetverlies) te bevorderen. Het heeft echter ook indirecte kenmerken in de zin dat de gluconeogenese wordt verhoogd en de insulineresistentie verbeterd. Al deze eigenschappen geven ons uiteindelijk een verminderde gevoeligheid voor insuline, verhoogde glucosespiegels en een hogere snelheid van de lipolyse.

Op structurele basis is het belangrijk om de precieze samenstelling van HGH te weten als je een synthetische vorm van groeihormoon gaat kopen. Dit is belangrijk omdat er zijn veel varianten van HGH of fragmenthormonen die geen Somatropin zijn. Het echte menselijk groeihormoon draagt 191 aminozuurrestanten, waardoor hij identiek is aan de HGH dat natuurlijk in je lichaam wordt geproduceerd.

Effecten van het menselijk groeihormoon

De effecten van het menselijk groeihormoon zijn ronduit geweldig. Door een supplement van Somatropin kunnen we verbeteringen constateren op tal van gebieden van onze fysieke welzijn en in sommige gevallen kunnen deze verbeteringen spectaculair zijn.

In een therapeutische omgeving wordt HGH het meest gebruikt voor de behandeling van dwerggroei bij kinderen (dwerggroei veroorzaakt door een gebrek aan groeihormoon, meestal als gevolg van een storing in de hypofyse) of om een tekort aan HGH bij volwassenen te bestrijden. 

Menselijk groeihormoon

Dit kan worden veroorzaakt door de hypofyse of is eenvoudigweg te wijten aan een productietekort die vaak optreedt bij het ouder worden. HGH wordt ook gebruikt voor de behandeling van mensen met HIV of AIDS en is buitengewoon gunstig gebleken in talloze condities van spieratrofie. Synthetisch HGH is ook effectief gebleken voor slachtoffers van verbranding, korte darm syndroom en Prader-Willi-syndroom, maar de meest voorkomende doel is als een antiveroudering medicatie. Wanneer we naar de effecten van HGH kijken, is het niet zo moeilijk om te zien dat de negatieve effecten van veroudering aanzienlijk worden verminderd.

In een prestatie omgeving, is HGH snel een zeer gewilde hormoon geworden op de markt. Het is sterk anabool, maar hij staat echt niet bekend om het bevorderen van te veel groei wanneer het alleen wordt gebruikt en in bescheiden doseringen. Voor meer, prestatie gerelateerde groei zal je normaal gesproken HGH in combinatie met anabole steroïden moeten gebruiken. Anabole steroïden en HGH lijken met elkaar in perfecte harmonie te werken.

Maar het menselijk groeihormoon, zelfs indien alleen gebruikt, zal herstel veel meer bevorderen dan de meeste andere exogene hormonen en zal ook een uitgesproken positief effect op het metabolisme hebben. Als het gaat om genezing, heeft HGH enorme helende eigenschappen die gunstig kunnen zijn voor bijna alle delen van het menselijk lichaam.

Het menselijk groeihormoon heeft ook een rol die overeenkomt met een sterk en machtig anabole hormoon, de insulineachtige groeifactor IGF-1. IGF-1 is zeer anabool, heeft enorme hersteleigenschappen en beïnvloedt bijna elke cel in het menselijk lichaam. Het gebruik van HGH zal resulteren in een toename van IGF-1; in feite blijven IGF-1-niveaus ver voorbij de verhoogde HGH-niveaus.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat IGF-1 sommige antagonistische effecten kan hebben op HGH, waardoor het gebruik van exogene IGF-1-supplemenen tijdens het HGH-gebruik voor sommigen gebruikers onverstandig kan zijn.

Het menselijk groeihormoon is de laatste jaren beschouwd als de fontein der jeugd en als we naar de effecten van HGH kijken, is het niet moeilijk om te begrijpen waarom. Zal HGH de veroudering voorkomen? Absoluut niet, maar hij kan ongetwijfeld het verouderingsproces veel beter behandelbaar maken.

Kortom, er zijn maar weinig gezonde volwassenen die geen baat hebben bij HGH-supplementen en dit geldt niet alleen voor mensen die prestatie gericht zijn, maar voor alle lagen van de bevolking. Voor de duidelijkheid en een juiste waardering, kan het menselijk groeihormoon, bij zowel mannen als vrouwen, de volgende effecten veroorzaken:

 • Verminderd lichaamsvet
 • Verbeterd vermogen om juiste lichaamsvetniveaus te behouden
 • Een strakkere lichaamsbouw
 • Verbeterde metabolische snelheid
 • Verbeterd gevoel van welzijn
 • Gezondere huid
 • Verbeterde slaappatronen
 • Verhoogde botsterkte
 • Verhoogde energie
 • Verhoogde algemene sterkte
 • Verhoogde groei van magere weefsel
 • Verhoogde snelheid van fysiek herstel
 • Verhoogde peeskracht

Bijwerkingen

Over het algemeen is menselijk groeihormoon een van de veiligste hormonen die mannen en vrouwen hun lichaam kunnen toedienen. Het is geen vreemde substantie, het is een hormoon waar je lichaam aan gewend is en, wat nog belangrijker is, een hormoon dat het lichaam nodig heeft.

Hoewel het over het algemeen een enorm veilig hormoon is, kan het gebruik van menselijk groeihormoon mogelijke bijwerkingen veroorzaken. Veel voorkomende bijwerkingen van HGH zijn onder meer vochtretentie, met name rond de enkels en polsen, gewrichtspijn en hoofdpijn. Sommige gebruikers kunnen ook griepachtige symptomen ervaren, maar zulke symptomen zijn er normaal gesproken alleen in de vroege stadia van gebruik en nemen meestal snel af.

De bijwerkingen van HGH kunnen ook het carpaletunnelsyndroom omvatten en dit is vaak deels te wijten aan waterretentie-gerelateerde effecten. Dergelijke effecten komen het meest voor bij hogere hormoondoseringen, om prestaties te verbeteren.

Hypothyreoïdie, een tekort aan productie van schildklierhormoon is ook mogelijk, vooral dus bij doseringen die op prestaties zijn gericht. Dit probleem kan worden verholpen door het gebruik van Cytomel (Liothyronine Sodium) ook T3 genoemd.

Er zijn gebruikers die bovendien misselijkheid ervaren en duizeligheid, ademhalingsinfectie en gevoelloosheid van de huid. Hoewel mogelijk, zijn deze bijwerkingen van menselijk groeihormoon zeer onwaarschijnlijk. Een matig oedeem (zwelling), lichte gewrichtspijn en hoofdpijn komen het vaakst voor.

Bij misbruik van het hormoon, kunnen de bijwerkingen van menselijk groeihormoon zeer problematisch worden. Met misbruik wordt bedoeld het hanteren van extreem hoge doseringen. Het totaalgebruik kan voor onbepaalde tijd doorgaan en is meestal veilig, maar de dosering dient redelijk te blijven.

HGH-misbruik kan leiden tot vergroting van handen, voeten en kaak en afzonderlijk tot de vergroting van inwendige organen. De bijwerkingen van HGH kunnen ook, op korte termijn, diabetes type 2 omvatten vanwege het vermogen van het hormoon om de bloedsuikerspiegel te verhogen en de insulinegevoeligheid te verminderen.

Een laatst mogelijk neveneffect van het gebruik van menselijk groeihormoon is een geïrriteerd injectiegebied. Kleine knobbeltjes in de huid of een jeukend gevoel waar dagelijks wordt geïnjecteerd. Om de meest comfortabele plek te vinden, moet je vaak je injecties van plaats veranderen.

Toch zijn er veel gebruikers die het fijn vinden vinden als ze telkens hun HGH op dezelfde plek injecteren, gezien dat dit een van de weinige hormonen is waarvan het voordeel van spotinjecties is aangetoond. Herhaaldelijk injecteren op dezelfde plek heeft aangetoond dat het lokaal de lipolyse bevordert, iets dat ertoe zal leiden dat veel gebruikers hun HGH vooral in het vetweefsel van hun maag zullen injecteren.

Groeihormoon HGH

Toediening van menselijk groeihormoon

Het menselijk groeihormoon is een injecteerbaar hormoon dat subcutaan of intramusculair kan worden toegediend. Bij subcutane injectie heeft HGH een biologische beschikbaarheid van ongeveer vijfenzeventig procent. Bij intramusculaire injectie heeft HGH een bio beschikbaarheid van ongeveer drieënzestig procent. De wijze van toediening zal ook de halveringstijd van het Somatropin-hormoon beïnvloeden. Wanneer het subcutaan wordt geïnjecteerd, heeft het een halveringstijd of halfwaardetijd van ongeveer 3,8 uur.

Wanneer het intramusculair wordt geïnjecteerd, heeft het een halveringstijd van ongeveer 4,9 uur. Hoewel dit, ongeacht de wijze van toediening, een vrij korte halveringstijd is, moet je er rekening mee houden dat de totale effecten veel groter zijn dan deze cijfers aangeven vanwege de uitgesproken en significante toename van de IGF-1-productie die ver voorbij de 24-uurstreep zal reiken.

In een therapeutische omgeving zullen de doseringen van menselijk groeihormoon normaal gesproken binnen het bereik van 1-3IU per dag vallen. Sommigen gaan wel tot 4IU per dag, maar dit is zeldzaam. Voor de vrouwelijke patiënt zullen de doses voor menselijk groeihormoon normaal gesproken binnen een bereik blijven van 1 tot 3IU per dag. In sommige gevallen kan de dosis iets minder zijn dan 1IU per dag, een dosering die vaak voorkomt bij anti-verouderingsplannen op lange termijn.

Voor de atleet die zijn prestaties wil verbeteren is er een breed scala aan HGH-doseringen. Het meest gebruikelijk voor mannelijke atleten is 2-4IU per dag en kan zeer gunstig zijn voor zowel sporters als voor degenen die meer op hun fysiek zijn ingesteld. Een dergelijke dosis zal vetverlies en alle herstel- en verjongingskenmerken bevorderen die met het hormoon zijn geassocieerd.

In combinatie met anabole steroïden en als gevolg van de synergie tussen HGH en anabole steroïden, wordt de standaard steroïde-cyclus aanzienlijk verbeterd. Een standaard cyclus van anabole steroïden wordt hierdoor veel gunstiger. Voor de vrouwelijke HGH-gebruiker kunnen dezelfde kenmerken en voordelen worden verkregen met 1-2IU per dag.

Hoewel bovenstaande doseringen enorme voordelen zullen opleveren, in een prestatieomgeving moet de totale dosering worden verhoogd om een werkelijk opmerkelijke spiergroei te bereiken. De meeste mannen hebben 6-8IU per dag nodig en dat voor een zeer lange periode. Er kan meer worden gebruikt en meer zal ook grotere resultaten opleveren, maar ook het potentieel verhogen voor negatieve bijwerkingen. Vrouwen die echte groeivoordelen willen bereiken, zullen de reeks van 3-4IU per dag moeten benaderen.

Ongeacht de totale dosering levert het menselijk groeihormoon geen snelle resultaten. Het hormoon is relatief nutteloos als het maar voor een korte periode wordt gebruikt. Om vetverlies en herstel te bevorderen, heeft de gebruiker minimaal 8 à 12 weken nodig en 16 weken zijn nog veel effectiever.

Voor echte anabole groei moet de gebruiker een doorlopende HGH-therapie plannen met een fatsoenlijke dosering en gedurende minimaal zes maanden. In een therapeutische omgeving, specifiek anti-veroudering, zal het totaal gebruik onbepaald zijn. De meeste plannen vragen in dit geval om een doorlopende therapie of tenminste een therapie die het grootste deel van het jaar duurt.

Beschikbaarheid

Over het algemeen is menselijk groeihormoon verkrijgbaar op de farmaceutische markt en op zwarte markten. Helaas is het een van de duurste hormonen die je zal vinden en wordt ook zeer vaak nagemaakt. In feite wordt het groeihormoon het meest vervalst op de markt. Er is ook een overvloedige aan HGH van slechte kwaliteit die een zeer lage waarde heeft. Het zal meevallen als een 10IU-injectieflacon eigenlijk 5IU werkelijk bruikbaar HGH bevat.

Wanneer je veel geld uitgeeft aan een product als dit, wat op zich al pijnlijk kan zijn, wil je echt geen zwak of, nog erger, volledig nep en waardeloos product. Een veel voorkomende probleem met HGH is dat het wordt verkocht als menselijk groeihormoon, maar vaak een HCG-peptide-hormoon is. Om te bepalen of je HGH daadwerkelijk HCG is, moet je, na ongeveer een week in gebruik, een zwangerschapstest doen. Als dat positief uitvalt, heb je HCG en niet HGH.

Om jezelf te beschermen, kan je beter bij de farmaceutische versies blijven. Op de zwarte markt kan je goede generieke geneesmiddelen vinden, maar weinig. Verder is het niet ongebruikelijk dat een goede generieke versie in pure rommel verandert. Je maakt een aankoop van generieke Chinese HGH (Chinese versies komen het meest voor) en het is precies wat een menselijk groeihormoon zou moeten zijn. Toch, de volgende keer dat je hetzelfde product koopt, hetzelfde merk en dezelfde leverancier, kan het echter niet eens de verpakking waard zijn waarin het werd verzonden.

Hoewel er een hoge kans is dat je, bij de aanschaf van generieke HGH, een waardeloos product treft, spreken lagere prijzen veel mensen aan. Je kan gemakkelijk een 100IU-kit vinden voor slechts 250 euro, soms zelfs minder. Maar wanneer je HGH van farmaceutische kwaliteit koopt, kan je verwachten dat je er veel van moet kopen en twee keer zoveel moet betalen. Voor 100 eenheden farmaceutisch HGH zijn prijzen van € 680 tot 850 en soms nog meer, niet ongewoon.

Echte farmaceutische HGH is duur, maar het geld zeker waard. Als je het niet kan betalen, ga sparen totdat je wel kan. Je zal veel meer tevreden zijn met de resultaten. Blijf bij beproefde merken zoals Saizen, Serostim, Humatrope, Norditropin, Omnitrope en Genotropin. Ook Hypertropin en Zorbtive kunnen geschikt zijn.

Onthoud dat generieke merken, hoewel goedkoop, niet de beoogde volledige resultaten zullen opleveren en kunnen een totale geldverspilling zijn. In feite, kunnen we met absoluut vertrouwen zeggen dat degenen die alleen generieke HGH hebben gebruikt, enorm onder de indruk zouden zijn van de resultaten die verkregen kunnen worden met de helft van een dosering menselijk groeihormoon van farmaceutische kwaliteit.

Menselijk groeihormoon online kopen - let op!

Menselijk groeihormoon is eenvoudig online te koop. In feite is dit de gemakkelijkste en vaak meest betaalbare manier om het te verkrijgen. Zoals we hierboven hebben besproken, zijn er echter tal van potentiële problemen als je een dergelijke aankoop doet. Het is noodzakelijk dat je je leverancier goed onderzoekt. Helaas hebben enkele van de beste leveranciers op aarde, bedrijven die echt het belang van hun klant voor ogen hebben, ook slechte partijen HGH gehad. Dit creëert echt een probleem in de markt voor menselijk groeihormoon.

De wettelijke zorg speelt ook een rol wanneer je online menselijk groeihormoon koopt. Menselijk groeihormoon is geen gereguleerde stof in de Verenigde Staten, bijvoorbeeld. Je moet daar een recept hebben om het rechtmatig te verkrijgen. Als je online menselijk groeihormoon koopt of bij een plaatselijke sportwinkel, verbreek je daar de wet en dit kan leiden tot hoge boetes en zelfs gevangenisstraf. Het gebruik van HGH wordt ook verboden door de meeste grote sportorganisaties en daar moet je rekening mee houden, afhankelijk van het doel van je gebruik.

Vanwege de wetten rondom HGH en de enorme hoeveelheid menselijk groeihormoon op de markt, word je aangemoedigd om online winkels, zoals Steroid.com te bezoeken. Deze bedrijven kunnen hoogwaardige anabolen leveren die niet alleen legaal zijn maar ook legaal worden verkregen zonder recept. Als je een aankoop doet, zal je zelf geen juridisch risico lopen en je gemoedsrust kunnen behouden.

Beoordelingen

Het menselijk groeihormoon is een zeer heilzame hormoon en blijkt voortdurend een van de gunstigste te zijn in zowel medische als prestatie kringen. Het volledig medisch potentieel moet helaas nog worden gerealiseerd omdat veel artsen en wetgevers vierkant tegen anabole stoffen zijn. Dit vinden we schandalig omdat HGH veel veiliger is gebleken dan traditionele medicijnen.

Het algehele trackrecord van veiligheid en effectiviteit is echt verbazingwekkend. Gelukkig beginnen velen al het potentieel in te zien en kan HGH-therapie in de komende jaren inderdaad veel gewoner worden, net zoals het recentelijk is gebeurd met testosterontherapie, die steeds meer geaccepteerd wordt.

Als prestatie bevorderend hulpmiddel is HGH een zeer onbegrepen onbegrepen item. Zoals we hebben vastgesteld, heb je veel nodig om een fenomenale spiergroei te produceren, maar dit maakt het gebruik van een lage dosering voor prestatiedoeleinden niet minder belangrijk. De genezende, metabolische en verjongingskenmerken die dit hormoon kan bieden, zijn opmerkelijk. Er is nauwelijks een atleet in leven die niet van zulke eigenschappen heeft kunnen profiteren.

We worden echter opnieuw geconfronteerd met het probleem van de kwaliteit en dat is precies waarom velen teleurgesteld zijn over het gebruik van lage doseringen van HGH. Hun product was inferieur en, als gevolg hiervan, behaalden ze inferieure resultaten. Met een hoogwaardig menselijk groeihormoon product kunnen we garanderen dat de resultaten verbazingwekkend zullen zijn voor degenen die zich een langdurig gebruik kunnen veroorloven. Zij zullen merken dat de resultaten van HGH ook langdurig zijn. De veranderingen en voordelen van dit hormoon zullen niet verdwijnen als het gebruik ervan wordt gestaakt. Alleen dit laatste feit al maakt dat gemaakte kosten voor HGH nog meer de moeite waard zijn.

De voordelen van menselijk groeihormoon, feiten en fictie

Zouden menselijke groeihormonen, net als de onvindbare Fontein der Eeuwige Jeugd, ook de veroudering ten goede komen? Juan Ponce de León, een Spaanse ontdekkingsreiziger, arriveerde in 1513 in Florida om de fontein der jeugd te zoeken. Het enig voordeel die hij toen uit zijn zoektocht boekte, is echter te wijten aan zijn inspanning hiervoor.

Tegenwoordig zijn er weinig mensen die in wonderbaarlijke wateren geloven, maar veel, zo lijkt het, die vertrouwen in de spuit der jeugd. Om het tikken van de klok te vertragen, injecteren ze menselijk groeihormoon in plaats van verjongende water te drinken. Sommigen zijn gemotiveerd door beweringen van de "anti-aging" beweging, anderen door de voorbeelden van jonge atleten die hun prestatiegrenzen proberen te verleggen. Net als Ponce de Leòn, krijgen atleten nog steeds hun voordeel uit lichaamsbeweging, terwijl ouderen de shots van groeihormonen kunnen gebruiken als vervanging van vermoeiende trainingen. Maar kan het groeihormoon echter de prestaties verbeteren of het ouder worden vertragen? En is het veilig?

Wat is het ?

Het groeihormoon (GH) is een klein eiwit, aangemaakt door de hypofyse en uitgescheiden in de bloedbaan. De productie van GH wordt gecontroleerd door een complex geheel van hormonen die geproduceerd worden in zowel de hypothalamus van de hersenen als in het darmkanaal en de pancreas.

De hypofyse zet GH uit in uitbarstingen en oefeningen, trauma’s en slaap zorgen voor een stijging van de niveaus. Onder normale omstandigheden wordt 's nachts meer GH geproduceerd dan overdag. Deze fysiologie is complex, maar het vertelt ons dat sporadische bloedtests om GH-niveaus te meten zinloos zijn, gezien dat hoge en lage niveaus elkaar de hele dag afwisselen. Maar wetenschappers die de algehele GH-productie zorgvuldig hebben gemeten, melden dat deze productie stijgt tijdens de kindertijd, piekt tijdens de puberteit en daalt vanaf de middelbare leeftijd.

GH werkt op veel weefsels door het hele lichaam. Bij kinderen en adolescenten wordt de groei van bot en kraakbeen gestimuleerd. GH stimuleert ook de eiwitproductie bij mensen van alle leeftijden, bevordert het gebruik van vet, verstoort de werking van insuline en verhoogt de bloedsuikerspiegel. Bovendien verhoogt GH ook de niveaus van de insulineachtige groeifactor-1 (IGF-1).

Voordelen van het menselijke groeihormonen

GH is beschikbaar als geneesmiddel op recept en wordt toegediend via een injectie. GH is geïndiceerd voor kinderen met GH-deficiëntie en voor wie een abnormaal kleine gestalte heeft. Het is ook goedgekeurd voor de behandeling van volwassen met een GH-tekort, een ongewone aandoening die zich bijna altijd ontwikkelt in combinatie met ernstige problemen die de hypothalamus, de hypofyse of beide aantasten. De diagnose van volwassen met GH-tekort hangt af van speciale tests die de GH-productie stimuleren. In het beste geval zijn eenvoudige bloedtesten nutteloos, in het slechtste misleidend.

Volwassenen met werkelijke GH-tekortkomingen profiteren van GH-injecties. Zij genieten bescherming tegen breuken, verhoogde spiermassa, verbeterde inspanningscapaciteit en energie en een verminderd risico op toekomstige hartaandoeningen. Maar er is een prijs te betalen. Tot 30 procent van de patiënten ervaart bijwerkingen zoals vochtretentie, gewrichts- en spierpijn, carpaal tunnel syndroom (druk op de zenuw in de pols die handpijn en gevoelloosheid veroorzaakt) en hoge bloedsuikerspiegels.

Groeihormoon afname leeftijd

HGH-doping en atletische prestaties

Volwassenen met GH-deficiëntie krijgen grotere spieren, meer energie en een verbeterde inspanningsvermogen door substitutietherapie. Sporters werken hard om hun spieren op te bouwen en de prestaties te verbeteren. Sommigen richten zich ook op GH.

Het is geen geïsoleerd probleem. Ondanks het feit dat het verboden is door het Internationaal Olympisch Comité, de Major League Baseball, de National Football League en het World Anti-Doping Agency, heeft misbruik van GH veel sportvakken aangetast, zoals honkbal, wielrennen en atletiek. Atleten die in competitieverband GH misbruiken riskeren diskwalificatie en schande. En wat krijgen ze terug? En hoe zit het met de gezondheidsrisico’s die ze lopen?

Vanwege het verbod van GH-gebruik en omdat atletische prestaties afhankelijk zijn van zoveel fysieke, psychologische en concurrentiefactoren, hebben wetenschappers het groeihormoon niet kunnen evalueren op het veld. Maar ze kunnen willekeurige klinische onderzoeken uitvoeren die GH of een placebo toedienen aan gezonde jonge atleten en vervolgens de lichaamssamenstelling, kracht en inspanningscapaciteit meten in het laboratorium.

Een team van onderzoekers uit Californië heeft een gedetailleerd overzicht gegeven van 44 hoogwaardige studies naar groeihormoon bij sporters. De proefpersonen waren jong (gemiddelde leeftijd 27 jaar), mager, met een gemiddelde body-mass (lichaamsmassa) index (BMI) van 24 en fysiek fit en 85 procent was mannelijk. In totaal kregen 303 vrijwilligers GH-injecties, terwijl aan 137 werd een placebo gegeven.

Na het ontvangen van dagelijkse injecties gedurende gemiddeld 20 dagen, verhoogden alle proefpersonen die GH ontvingen de magere lichaamsmassa (die de spiermassa reflecteert maar ook de vloeibare massa kan omvatten) met gemiddeld 4,6 kilo. Dat is een grote winst dat zich helaas niet vertaalde in verbeterde prestaties. In feite produceerde GH geen meetbare toename in kracht of inspanningscapaciteit. En de proefpersonen die GH kregen, hadden meer kans vocht vast te houden en moe te worden dan de vrijwilligers die de placebo kregen.

Als je vroeger een Jock was (iemand die voornamelijk geïnteresseerd is in sport en sportcultuur) op de middelbare school of universiteit, zal je waarschijnlijk huiveren bij de herinnering aan je coach die "geen pijn, geen winst" blafte om je aan te sporen. Tegenwoordig riskeren atleten die illegale prestatie verhogende medicijnen gebruiken de pijn van diskwalificatie zonder een werkelijk bewezen voordeel.

Groeihormonen en veroudering

Om de veiligheid en werkzaamheid van GH bij gezonde ouderen te evalueren, beoordeelde een team van onderzoekers 31 hoogwaardige studies die na 1989 werden voltooid. Elk onderzoek was klein, maar samen evalueerden ze 220 proefpersonen die GH hadden kregen en 227 testpersonen aan wie het hormoon niet werd toegediend. Twee derde van de onderzochte personen waren mannen, met een gemiddelde leeftijd van 69 jaar en de typische vrijwilliger was aan de zware kant maar niet zwaarlijvig.

De dosering van GH was aanzienlijk verschillend en de duur van de therapie varieerde van twee tot 52 weken. Toch slaagden de variërende doseringen erin de niveaus van IGF-1, die het niveau van GH weerspiegelt, met 88 procent te verhogen.

In vergelijking met de proefpersonen die geen GH hadden gebruikt, kregen de behandelde personen gemiddeld 4,6 kilo vetvrije massa en ze verloren een vergelijkbare hoeveelheid lichaamsvet. Er waren geen significante veranderingen in LDL ("slecht") cholesterol, HDL ("goed") cholesterol, triglyceriden, aeroob vermogen, botdichtheid of bloedsuikerspiegel en insulinegehalte. Maar GH-ontvangers ervoeren een hoge mate van bijwerkingen, waaronder vochtretentie, gewrichtspijn, borstvergroting en carpaal tunnel syndroom. De studies waren eigenlijk te kort om enige verandering in het risico op kanker te detecteren, maar verdere onderzoek suggereert een verhoogd risico op kanker in het algemeen en prostaatkanker in het bijzonder.

HGH injecteren of eenvoudig dieet en lichaamsbeweging?

"Ieder mens wil lang leven", schreef Jonathan Swift, "maar niemand wil oud zijn." Hij had gelijk, maar de fontein der jeugd is een illusie gebleken. GH lijkt niet veilig of effectief te zijn voor jonge atleten of gezonde oudere mannen.

Dat wil niet zeggen dat je achterover moet leunen en Vader Tijd zijn werk moet laten doen. Gebruik in plaats daarvan de beproefde combinatie van dieet en lichaamsbeweging. Streef naar een gematigde eiwitinname van ongeveer 0,36 gram per pond lichaamsgewicht. Ook grote mannen hebben niet meer dan 65 gram per dag nodig, hoewel atleten en mannen die herstellend zijn van een ziekte of operatie mogelijk beter zouden doen met ongeveer 20 procent meer.

Plan een uitgebalanceerd oefeningsregime. Streef naar minstens 30 minuten matige lichaamsbeweging, zoals wandelen, per dag en doe wat krachttraining twee tot drie keer per week om je spiermassa en kracht op te bouwen. Je vermindert het risico op veel chronische ziekten, versterkt je energie en, echt waar, je vertraagt het tikken van de klok.

HGH-X2 60 capsules

Veilig en Legaal alternatief voor Somatropin

Click Here to Leave a Comment Below 7 comments