• Home

Gebruik Norditropin Omnitrope Somatropin

Gebruik en doseringen van HGH, Norditropin en Omnitrope.
Norditropin en Omnitrope zijn beide HGH-varianten. In principe zijn het dezelfde producten maar dan van een ander merk. Het kan lastig zijn om de dosering van deze producten te bepalen omdat het vaak op verschillende manieren wordt aangegeven: IU of milliliter. In dit artikel krijg je informatie over de juiste doseringen van deze producten en op welke manier HGH voor de beste resultaten kan zorgen.

In de rest van dit artikel zullen we alleen HGH benoemen, hiermee bedoelen we echter ook Norditropin en Omnitrope.

Handige berekening van IU naar ml
Wij krijgen vaak vragen van klanten hoe je IU komt omrekenen naar milliliter. Deze berekening doe je als volgt: 1 IU staat gelijk aan 0,05 milliliter. De flesjes zijn vaak verkrijgbaar in 1,5 milliliter, dit is dan 30 IU.

Juiste doseringen

creatine-benefits-1024x682Norditropin, Omnitrope en HGH
Beginner
Als je HGH injecteert doe je dit altijd in je buikvet. Als beginner neem je dagelijks 4IU HGH in totaal. Dit verspreid je over 2 injecties. Zet je eerste injectie ’s middags en de laatste ’s avonds. Dit is dus 2 keer 2IU wat neer komt op 0,10 milliliter per keer (10 streepjes op je insulinespuit). Je kunt voor beide keren prima dezelfde spuit gebruiken. Je trekt dan meteen 20 streepjes aan vloeistof uit het flesje (dus 4IU) en verdeeld dit over beide keren op de dag.

Ervaren gebruiker
Als de dosis wilt verhogen kun je dagelijks 6IU injecteren (dat is 0,30 milliliter). Op je insuline spuit is dit in totaal 30 streepjes. Hiervan neem je ’s middags 15 streepjes en ’s avonds de rest.

HGH alleen voor langer gebruik
HGH is een fantastisch product die zorgt voor lang behoud van je spiermassa en een enorm vetverlies. Houdt er wel rekening mee dat je HGH altijd voor langere tijd gebruikt. Het minimum ligt op 4 maanden. De voorkeur is echter om HGH altijd langer te gebruiken dan deze 4 maanden. Je begint namelijk pas na 4 tot 6 maanden echt goed resultaat te zien. Wil het beste resultaat halen uit je HGH-kuur, gebruik het dan onafgebroken een jaar of langer.

HGH met insuline

HGH heeft de beste werking als je het combineert met insuline. Als je insuline gebruikt moet je wel goed weten hoe dit moet. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je voeding helemaal op orde is. Kijk hierbij vooral naar je inname van kilocalorieën en koolhydraten. Alleen als deze inname helemaal perfect is, kan insuline geen kwaad. Heb je geen verstand van voeding en let je hier niet op, gebruik dan geen insuline. Je kunt in dat geval alleen HGH gebruiken. Ook dit zal zorgen voor mooie resultaten.
HGH kun je, behalve insuline, ook gebruiken met peptide zoals IGF1-LR3 en MGF. Gebruik naast HGH altijd anabolen. Anabolen zorgen ervoor dat je toegenomen cellen kunnen groeien.

Heb je nog vragen over HGH of wil je meer informatie dan kun je altijd contact met ons opnemen via de e-mail.

​Wat is Norditropin (somatropin)?

​Somatropin is een vorm van menselijk groeihormoon dat belangrijk is voor de groei van botten en spieren.

Somatropin wordt gebruikt om groeistoornissen te behandelen bij kinderen en volwassenen die een tekort hebben aan natuurlijk groeihormoon. Dit geldt ook voor mensen met chronisch nierfalen, het Noonan-syndroom, het syndroom van Turner, het Prader-Willi-syndroom, mensen met een klein postuur bij de geboorte die geen inhaalslag in de groei maken en andere oorzaken.

Bovendien wordt somatropin gebruikt bij volwassenen voor de behandeling van het korte darm syndroom of om ernstig gewichtsverlies te voorkomen die door aids kan worden veroorzaakt. Somatropin kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatiehandleiding worden vermeld.

​Wat moet je weten over Norditropin (somatropin)?

​Je mag somatropin niet gebruiken als je kanker hebt, oogproblemen die door diabetes zijn veroorzaakt, of als je wordt behandeld voor het Prader-Willi-syndroom en indien je overgewicht hebt of ernstige ademhalingsproblemen. Je mag somatropin ook niet gebruiken als je ernstig ziek bent door longfalen of door complicaties van een chirurgische ingreep, verwondingen of medische trauma’s.

​Wat moet ik met mijn zorgverlener bespreken voordat ik Norditropin (somatropin) kan gebruiken?

​Je mag somatropin niet gebruiken als je allergisch bent voor Norditropin, of bij:

 • een ernstige ziekte als gevolg van longfalen of complicaties van recente chirurgische ingrepen, verwondingen of medische trauma’s

 • kanker
 • oogproblemen veroorzaakt door diabetes (diabetische retinopathie)
 • behandeling van het Prader-Willi-syndroom en met overgewicht of ernstige ademhalingsproblemen (waaronder slaapapneu).Om zeker te zijn dat somatropin veilig voor je is, bespreek het met je arts als je:

 • diabetes hebt
 • een hypofyse stoornis
 • kromming van de wervelkolom (scoliose)
 • een te trage schildklier
 • een geschiedenis van hoofdletsel of hersentumor
 • een geschiedenis van hersenenkanker en bestraling in je kindertijd.

Van sommige merken somatropin, waaronder Genotropin, Omnitrope, Saizen, Serostim en Zorbtive wordt niet verwacht dat ze een ongeboren baby zullen schaden.

Voor bepaalde andere merken, waaronder Humatrope, Norditropin, Nutropin en Tev-tropin, is niet bekend of somatropin schadelijk kan zijn voor een ongeboren baby.

Vertel het je arts als je zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling. Het is ook niet bekend of somatropin overgaat in de moedermelk en een zogende baby kan schaden. Vertel het je arts als je een baby borstvoeding geeft.

​Hoe moet ik Norditropin (somatropin) gebruiken?

​Je dosering en het type somatropin en hoe vaak je het moet gebruiken, hangt af van de oorzaak waarvoor je wordt behandeld. Volg alle aanwijzingen zoals aangegeven op het voorgeschreven etiket en lees goed de bijsluiter.  Gebruik dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Somatropin wordt in een spier geïnjecteerd of onder de huid. Laat een deskundige je zien hoe je de injecties zelf thuis kan doen. Injecteer dit geneesmiddel niet zelf als je niet goed begrijpt hoe je de injectie toedient en hoe je gebruikte naalden en spuiten op de juiste manier moet verwijderen.

Je zorgverlener zal je de beste plekken op je lichaam tonen om somatropin te injecteren. Gebruik elke keer dat je een injectie toedient een andere plek. Injecteer niet twee keer achter elkaar op dezelfde plaats.

Schud het medicijn niet, anders kan je het geneesmiddel verpesten. Bereid je dosis alleen voor als je klaar bent om een injectie te geven. Gebruik het niet als het geneesmiddel van kleur is veranderd of deeltjes bevat. Bel in dat geval je apotheker voor nieuwe medicijnen.

Gebruik elke naald en elke spuit maar één keer. Plaats gebruikte naalden en spuiten vervolgens in een doordrukbestendige, punctie vaste container (vraag je apotheker waar je die kan vinden en hoe je hem kan verwijderen). Houd deze container buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Volg de lokale wetgeving over het verwijderen van gebruikte naalden en spuiten. 

Bulk muscle training

Mogelijk moet je, tijdens het gebruik van somatropin, regelmatig bloedtests ondergaan. Je groeivoortgang zal vaak moeten worden getest. Je ogen moeten mogelijk ook worden gecontroleerd.

Volg, als je wordt behandeld voor het korte darm syndroom, het dieetplan dat je arts of voedingsdeskundige voor je hebben gemaakt om je aandoening onder controle te houden. Somatropin is geen geneesmiddel voor het korte darm syndroom.

Als je het Prader-Willi-syndroom hebt, kan je behandelprogramma ook gewichtscontrole omvatten. Volg de instructies van je arts op de voet.

Als je een vorm van somatropin gebruikt die wordt geleverd in een patroon voor gebruik met een injectiepen, gebruik dan alleen de injectiepen die is meegeleverd met het merk somatropin die je gebruikt.

Hoe je dit geneesmiddel moet bewaren, hangt af van welk merk je gebruikt en met welk verdunningsmiddel je somatropin mengt. Na het mengen van somatropin, kan je het meteen gebruiken of opslaan voor later gebruik. Lees en volg zorgvuldig de instructies die bij je geneesmiddel zijn geleverd over de juiste opslag van somatropin zowel voor als nadat het is gemengd. Vraag je apotheker als je niet zeker de beste manier om je medicijn te bewaren.  

Gooi alle somatropin weg als de houdbaarheidsdatum op het etiket is verstreken.

​Wat gebeurt er als ik een dosis mis?

​Gebruik een vergeten dosis meteen zodra je eraan denkt, maar sla deze dosis over als het bijna tijd is voor de volgende. Gebruik geen extra medicijn om een vergeten dosis in te halen. Bel je arts als je meer dan 3 doses achter elkaar hebt gemist.

​Wat gebeurt er als ik een overdosis krijg?

​Zoek meteen medische hulp of bel de Drugs infolijn (0900-1995).
Overdosering kan zorgen voor tremor (beven), koud zweet, toegenomen honger, hoofdpijn, slaperigheid, zwakheid, duizeligheid, snelle hartslag en misselijkheid. Een langdurige overdosis kan overmatige groei veroorzaken.

​Wat moet ik vermijden bij het gebruik van Norditropin (somatropin)?

​Als je Zorbtive gebruikt om het korte darm syndroom te behandelen, drink geen vruchtensappen of frisdranken. Volg de instructies van je arts of voedingsdeskundige over welke soorten vloeistoffen je mag drinken tijdens het gebruik van Zorbtive.

Vermijd het drinken van alcohol als je een korte darm syndroom hebt. Alcohol kan je maag irriteren en je toestand verergeren.

​Norditropin (somatropin) bijwerkingen

​Zoek met spoed medische hulp als je tekenen hebt van een allergische reactie, zoals netelroos, moeilijke ademhaling of zwelling van gezicht, lippen, tong of keel.

Bij patiënten met het Prader-Willi-syndroom die somatropin gebruiken kunnen ernstige ademhalingsproblemen voorkomen. Als je het Prader-Willi-syndroom hebt, moet je onmiddellijk contact opnemen met je arts als je last krijgt van long- of ademhalingsproblemen, zoals kortademigheid, hoesten of opnieuw of toegenomen snurken.

Bel ook meteen je arts bij:

 • Veranderingen van je gezichtsvermogen met plotselinge en hevige pijn achter je ogen en misselijkheid of braken
 • Pijn in je knieën of heupen of als je mank loopt
 • Oorpijn, zwelling, warmte of drainage (vochtverlies)
 • Gevoelloosheid of tintelingen in pols, hand of vingers
 • Ernstige pijn in je bovenbuik die zich verspreidt naar je rug, misselijkheid en braken, versnelde hartslag
 • Hoge bloedsuikerspiegel, veel dorst, veel plassen, honger, droge mond, fruitige ademgeur, slaperigheid, droge huid, wazig zicht, gewichtsverlies.

Vaak voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Zwelling, snelle gewichtstoename
 • Spier- of gewrichtspijn
 • Hoofdpijn
 • Pijn, jeuk of verandering van je huid daar waar het geneesmiddel werd geïnjecteerd.

Deze lijst is niet volledig en er kunnen andere bijwerkingen voorkomen. Bel je arts voor medisch advies over alle bijwerkingen.  

​Welke andere geneesmiddelen kunnen Norditropin (somatropin) beïnvloeden?

​Vertel je arts over alle geneesmiddelen die je gebruikt en waarmee je begint of stopt tijdens je behandeling met somatropin, vooral in het geval van:

 • Anticonceptiepillen of hormoonvervangingstherapie
 • Insuline of orale medicijnen voor diabetes
 • Steroïden (prednison, dexamethason, methylprednisolon of anderen)

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen een wisselwerking hebben met somatropin, inclusief geneesmiddelen op recept, medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn, vitamines en kruiden. Niet alle mogelijke interacties tussen geneesmiddelen zijn hier vermeld.

Verdere informatie


Zorg dat je deze en alle andere geneesmiddelen buiten het bereik van kinderen bewaart, deel nooit je geneesmiddelen met anderen en gebruik dit medicijn alleen voor de indicatie die voorgeschreven is.

Raadpleeg altijd je zorgverlener om verzekerd te zijn dat de informatie op deze pagina’s van toepassing is op je persoonlijke omstandigheden.

Click Here to Leave a Comment Below 1 comments
Ronald Van - november 26, 2019

Hoe veel zyn de pennen per stuk .kan je ze ophalen

Reply

Leave a Reply: