• Home

Gebruik Norditropin Omnitrope Somatropin

Gebruik en doseringen van HGH, Norditropin en Omnitrope.
Norditropin en Omnitrope zijn beide HGH-varianten. In principe zijn het dezelfde producten maar dan van een ander merk. Het kan lastig zijn om de dosering van deze producten te bepalen omdat het vaak op verschillende manieren wordt aangegeven: IU of milliliter. In dit artikel krijg je informatie over de juiste doseringen van deze producten en op welke manier HGH voor de beste resultaten kan zorgen.

In de rest van dit artikel zullen we alleen HGH benoemen, hiermee bedoelen we echter ook Norditropin en Omnitrope.

Handige berekening van IU naar ml
Wij krijgen vaak vragen van klanten hoe je IU komt omrekenen naar milliliter. Deze berekening doe je als volgt: 1 IU staat gelijk aan 0,05 milliliter. De flesjes zijn vaak verkrijgbaar in 1,5 milliliter, dit is dan 30 IU.

Inhoudstafel

Juiste doseringen

creatine-benefits-1024x682Norditropin, Omnitrope en HGH
Beginner
Als je HGH injecteert doe je dit altijd in je buikvet. Als beginner neem je dagelijks 4IU HGH in totaal. Dit verspreid je over 2 injecties. Zet je eerste injectie ’s middags en de laatste ’s avonds. Dit is dus 2 keer 2IU wat neer komt op 0,10 milliliter per keer (10 streepjes op je insulinespuit). Je kunt voor beide keren prima dezelfde spuit gebruiken. Je trekt dan meteen 20 streepjes aan vloeistof uit het flesje (dus 4IU) en verdeeld dit over beide keren op de dag.

Ervaren gebruiker
Als de dosis wilt verhogen kun je dagelijks 6IU injecteren (dat is 0,30 milliliter). Op je insuline spuit is dit in totaal 30 streepjes. Hiervan neem je ’s middags 15 streepjes en ’s avonds de rest.

HGH alleen voor langer gebruik
HGH is een fantastisch product die zorgt voor lang behoud van je spiermassa en een enorm vetverlies. Houdt er wel rekening mee dat je HGH altijd voor langere tijd gebruikt. Het minimum ligt op 4 maanden. De voorkeur is echter om HGH altijd langer te gebruiken dan deze 4 maanden. Je begint namelijk pas na 4 tot 6 maanden echt goed resultaat te zien. Wil het beste resultaat halen uit je HGH-kuur, gebruik het dan onafgebroken een jaar of langer.

HGH met insuline

HGH heeft de beste werking als je het combineert met insuline. Als je insuline gebruikt moet je wel goed weten hoe dit moet. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je voeding helemaal op orde is. Kijk hierbij vooral naar je inname van kilocalorieën en koolhydraten. Alleen als deze inname helemaal perfect is, kan insuline geen kwaad. Heb je geen verstand van voeding en let je hier niet op, gebruik dan geen insuline. Je kunt in dat geval alleen HGH gebruiken. Ook dit zal zorgen voor mooie resultaten.
HGH kun je, behalve insuline, ook gebruiken met peptide zoals IGF1-LR3 en MGF. Gebruik naast HGH altijd anabolen. Anabolen zorgen ervoor dat je toegenomen cellen kunnen groeien.

Heb je nog vragen over HGH of wil je meer informatie dan kun je altijd contact met ons opnemen via de e-mail.

Wat is Norditropin (somatropin)?

Norditropin is een belangrijk groeihormoon die bijdraagt aan de ontwikkeling van spieren en botten.Dit hormoon wordt toegepsat bij groeistoornissen die voorkomen bij volwassenen en kinderen die van zichzelf te weinig van dit groeihormoon aanmaken. Dit geldt ook voor mensen met chronisch nierfalen, het Noonan-syndroom, het syndroom van Turner, het Prader-Willi-syndroom, mensen met een klein postuur bij de geboorte die geen inhaalslag in de groei maken en andere oorzaken.

Bovendien wordt somatropin gebruikt bij volwassenen voor de behandeling van het korte darm syndroom of voor het voorkomen van extreem gewichtsverlies, dit wordt onderandere door hiv veroozaakt wordt.

Wat moet je weten over Norditropin (somatropin)?

Je mag somatropin niet gebruiken als je kanker hebt, oogproblemen die door diabetes zijn veroorzaakt. Lijd je aan het Prader-Willi-syndroom dan mag je Norditropin niet gebruiken, indien je overgewicht hebt of ernstige ademhalingsproblemen. Je mag somatropin niet nemen als je ernstig ziek bent door longfalen of door complicaties van een chirurgische ingreep, verwondingen of medische trauma’s.

Wat moet ik met mijn zorgverlener bespreken voordat ik Norditropin (somatropin) kan gebruiken?

Ben je allergisch voor Norditropin dan is het niet toegestaan Somatropin te gebruiken. Dit mag ook niet als je:

 • medische trauma's hebt, aandoening als gevolg van longfalen of complicaties die zijn veroorzaakt door chirurgische behandeling
 • kanker
 • oogproblemen veroorzaakt door diabetes (diabetische retinopathie)
 • behandeling van het Prader-Willi-syndroom en met overgewicht of ernstige ademhalingsproblemen (waaronder slaapapneu).Om zeker te zijn dat somatropin veilig voor je is, bespreek het met je arts als je:

 • trage schildklier hebt
 • Wervelkom kromming (scoliose)
 • bij diabetes
 • hypofyse stoornis
 • een geschiedenis van hoofdletsel of hersentumor
 • een geschiedenis van hersenenkanker en bestraling in je kindertijd.

Niet alle merken Somatrpin, zo als Serostim, Saizen, Omnitrope, Zorbtive en Genotropin zijn schadelijk voor baby's

Voor bepaalde andere merken, waaronder Humatrope, Norditropin, Nutropin en Tev-tropin, is niet bekend of somatropin schadelijk kan zijn voor een ongeboren baby.

Stel je behandelende dokter op de hoogste wanneer je zwanger wilt worden of al zwanger bent ten tijden van je behandeling. Het is ook niet bekend of somatropin overgaat in de moedermelk en een zogende baby kan schaden. Stel je dokter op de hoogste mits je borstvoeding geeft een een kind.

Hoe moet ik Norditropin (somatropin) gebruiken?

Het soort Somatropin, hoeveelheid je moet aanhouden en hoe vaak je een dosis mag nemen is afhankelijk van de aanleiding van de behandeling. Lees de bijsluiter aandachtig door en volg alle aanwijzingen op zo als op het etiket. Gebruik dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Somatropin injecties worden toegediend onder de huis of in een spier. Laat een deskundige je zien hoe je de injecties zelf thuis kan doen. Injecteer dit geneesmiddel niet zelf als je niet goed begrijpt hoe je de injectie toedient en hoe je gebruikte naalden en spuiten op de juiste manier moet verwijderen.

Je zorgverlener zal je de beste plekken op je lichaam tonen om somatropin te injecteren. Gebruik elke keer dat je een injectie toedient een andere plek. Injecteer niet twee keer achter elkaar op dezelfde plaats.

Schud het medicijn niet, anders kan je het geneesmiddel verpesten. Maak je dosering niet eerder gereed dan wanneer je bereid bent je zelf te injecteren. Let er op dat je het geneesmiddel niet toedient als er deeltjes in zitten of als de kleur is veranderd. Contacteer in dat geval je apotheker voor nieuwe medicijnen.

Gebruik elke naald en elke spuit maar één keer. Plaats gebruikte naalden en spuiten daarna punctie vaste container die doordrukbestendig is (vraag je apotheker waar je die kan vinden en hoe je hem kan verwijderen). Houd deze container buiten het bereik van kinderen en huisdieren. De lokale wetgeving bepaald hoe gebruikte spuiten en de naalden moeten worden verwijderd.

Bulk muscle training

Mogelijk moet je, tijdens het gebruik van somatropin, regelmatig bloedtests ondergaan. Je groeivoortgang zal vaak moeten worden getest. Je ogen moeten mogelijk ook worden gecontroleerd.

Volg, als je wordt behandeld voor het korte darm syndroom, het voedingsplan dat je voedingsdeskundige of behandelend arts voor jou hebben samengesteld om de aandoening zo snel mogelijk te controleren. Somatropin is geen geneesmiddel voor het korte darm syndroom.

Als je het Prader-Willi-syndroom hebt, kan je behandelprogramma ook gewichtscontrole omvatten. Volg de instructies van je arts op de voet.

Als je een vorm van somatropin gebruikt die wordt geleverd in een patroon voor gebruik met een injectiepen, gebruik dan alleen de injectiepen die is meegeleverd met het merk somatropin die je gebruikt.

Het bewaren van dit middel if afhankelijk van het merk en met welk verdunningsmiddel je somatropin mengt. Na het mengen van somatropin, kan je het meteen gebruiken of opslaan voor later gebruik. Bestudeer en leef de bijsluiter correct na over de juiste opslag van somatropin zowel voor als nadat het is gemengd. Vraag je apotheker als je niet weet wat de beste manier is om je medicijn te bewaren.  

Is de houdbaarheidsdatum verlopen? Gooi dan al je Somatropin weg!

Wat zijn de consequenties bij het missen van een dosis?

Neem een vergeten dosis meteen zodra je eraan denkt, als het bijna tijd is voor de volgende dosis sla deze dan over. Gebruik geen extra medicijn om een vergeten dosis in te halen. Neem contact op met je dokter zo dra je meer dan drie doseringen hebt gemist.

Wat kan ik verwachten bij een overdosis?

Bel gelijk de drugs lijn (0900-1995) of schakel medische hulp in. Een overdosis kan veroorzaken: snelle hartslag en misselijkheid, duizeligheid, toegenomen honger, beven, koude zweet, zwakheid, hoofdpijn. Overdosering die lang aanhoud kan overmatige groeie als gevolg hebben.

Wat mag ik wel en niet tijdens mijn Norditropin kuur?

Als je Zorbtive gebruikt om je blinde darm te behandelen drink dan geen vruchtensappen of frisdranken. Volg de instructies van je arts of voedingsdeskundige over welke soorten vloeistoffen je mag drinken tijdens het gebruik van Zorbtive.

Vermijd het drinken van alcohol als je een korte darm syndroom hebt. Het nuttigen van alcohol kan de maag irriteren en de situatie tegen werken.

Norditropin (somatropin) bijwerkingen

Heb je een reactie zoals: moeilijke ademhaling, netelroos, zwelling van gezicht, lippen, tong of keel? Ga dan met spoed naar een medisch specialist.

Patienten die aan het Prader-Willi-syndroom lijden en somatropin gebruiken krijgen mogelijk ademhalingsproblemen. Heb jij dit syndroom en krijg je curen als: kortademigheid, toegenomen snurken, hoesten of andere ademhalingsproblemen.

Neem gelijk contact op met je behandelend arts als je:

 • Oorkwalen, drainage, zwelling en warmte klachten
 • Buikpijn uitstralend naar de rug en, versnelde hartslag.
 • Pols hand of vingers die tintelen of gevoelloos raken.
 • Aangepast gezichtsvermogen met misselijkheid en pijn achter de ogen
 • Verhoogde bloedsuikerspiegel, honger, drogemond, slapterheid, gewichstverlies, veel plassen, veel drinken.
 • Mank lopen met pijn in de gewrichten

Bijwerkingen die veel voorkomen:

 • Iritatie en pijn waar de injectie is geplaatsts.
 • Hoofdpijn
 • Gewichtstoename en zwellingen
 • Gewichtstoename en zwellingen

Deze lijst is niet volledig, mogelijk treden er nog andere bijwerkingen op. Neem contact op met je arts voor uitleg over de bijwerkingen.

Geneesmiddelen in combinatie met Norditropin die invloed hebben op de werking

Vertel je arts over alle geneesmiddelen die je gebruikt en waarmee je begint of stopt tijdens je behandeling met somatropin, vooral in het geval van:

 • Anabolen zo als, methylprednisolon, prednison, dexamethason, enz
 • hormoonvervangingscuren en Anticonceptietabletten
 • Medicijnen ter behoefde van diabetes

De opsomming is nog niet compleet. Verschillende middelen hebben invloed op de werking van Somatropin. Ook medicijnen die op recept of zonder verkrijgbaar zijn. Denk ook aan kruiden en vitamines en mineralen. Om te voorkomen dat dit artikel een compleet boekwerk wordt zijn niet alle wiselwerkingen hier benoemd.

Uiteraard bewaar je al je medicijnen buiten het bereik van kinderen, gebruik je dit middel alleen voor je zelf en voor de voorgeschreven kwaal.

Neem altijd contact op met je behandelend arts om te verifiëren of deze informatie past bij jouw persoonlijke situatie.Click Here to Leave a Comment Below 4 comments