• Home

Weet Wat Proviron Is Voor Je Het Koopt Voor Je Na kuur – Verwachte Resultaten

Wat is proviron
Proviron is een androgeen middel dat vooral zorgt voor meer verlies van vet en een kleine toename van spierkracht. Het middel wordt vaak gebruikt om een testosteronkuur te versterken. Proviron heeft een milde werking en daarom weinig bijwerkingen.

Kenmerken Proviron
Proviron kun je innemen in tabletvorm. Het blijft ongeveer 8 tot 12 uur werkzaam in je lichaam. Proviron heeft bijna geen bijwerkingen of grote invloed op je lichaam. Het aromatiseert niet, zorgt niet voor waterretentie en beschadigd de lever bijna niet. Daarnaast beïnvloed het de natuurlijk producten van hormonen alleen bij een hoge dosering en langdurig gebruik.

online proviron kopen

Inhoudstafel

Proviron en testosteron: een bijzondere samenwerking

Testosterone Booster
  • Verhoogt Testosteronniveaus
  • Sex drive & Prestaties Verhogend
  • Meer Spiergroei
  • Meer mentale en fieske energie

Proviron werkt op de androgeenreceptoren. Vaak wordt er meer verwacht van proviron dan daadwerkelijk het geval is. Proviron zorgt voor vetverlies en een lichte krachttoename. Je kunt er niet op rekenen dat proviron je spiermassa laat toenemen. Toch heeft proviron een aantal belangrijke functies. Zo heeft het een bijzondere synergie met testosteron. Beide versterken elkaar.

Proviron versterkt testosteron
Proviron zorgt ervoor dat testosteron effectiever kan werken in het lichaam. Dat gaat als volgt: Wanneer je proviron gebruikt gaat het zich binden aan het aromatase enzym die normaal gesproken testosteron of andere anabolen aromatiseert. Daarnaast bindt proviron zich aan het geslachtshormoon bindende globuline en albumine. Dit zijn twee eiwitten die zich vaak aan testosteron verbinden waardoor het een minder grote werking heeft. Omdat proviron zich sneller bindt aan deze eiwitten en aan het aromatase enzym dan testosteron, offert proviron zich op zodat testosteron beter zijn werk kan doen in het lichaam.

Testosteron versterk proviron
Op zijn buurt versterkt testosteron het gedeelte van proviron dat nog over is. Dat doet testosteron door voor extra androgeenreceptoren te zorgen. En proviron werkt op deze receptoren. Hierdoor kan proviron oestrogene bijwerkingen van testosteron verminderen zoals het ontstaan van gynaecomastie en vochtretentie.

Dosering van proviron

Het beste is om proviron in een kuur te combineren met aromatiserende anabolen. Je kunt in elk geval 25 tot 250 milligram proviron per dag innemen. De dosis mag best hoog zijn omdat proviron bijna geen nadelige bijwerkingen heeft. Meestal is 50 milligram proviron genoeg om er voordeel van te hebben. De normale dosis ligt tussen de 50 en 100 milligram per dag.

Stacken met proviron
Als je meer spiermassa wilt en minder vocht en vet, dan is een stack van proviron met testosteron het beste. Maar proviron is ook prima te combineren met dianabol, boldenone of nandrolone. In deze stack zorgt proviron voor vermindering van de oestrogene effecten.
Als laatste kan proviron bepaalde negatieve bijwerkingen van nandrolone (deca) en trenbolone verminderen zoals het verlies aan libido.

Bijwerkingen proviron
Proviron is licht hepatoxisch. De bijwerkingen die kunnen optreden zijn:

  • aanhoudende en pijnlijke erecties;
  • tijdelijk krimpende testikels (alleen bij langdurig gebruik en hoge dosering)
  • beëindiging van lichamelijk groei (alleen bij hele jonge gebruikers).

Proviron is een van de oudste anabole androgene steroïden op de markt. Het wordt geproduceerd door een gigantisch farmaceutisch bedrijf, de firma Schering en zou in 1934 voor het eerst op de markt zijn verschenen. Officieel is Proviron bekend als Mesterolone en is in de loop der jaren onder talloze merknamen te vinden geweest, maar Proviron is altijd de dominante naam gebleven. Proviron is verder een van de anabole steroïden die het meest verkeerd worden begrepen onder steroïden gebruikers.

In veel opzichten is Proviron een zeer unieke anabole steroïde. Het deelt een aantal sterke gelijkenissen met Masteron (Drostanolone) en tot op zekere hoogte Anavar (Oxandrolone) en Winstrol (Stanozolol), maar is een uniek product in zijn totaliteit. In een prestatiegerichte omgeving wordt Proviron niet gebruikt om het bouwen van een grote spiermassa te bevorderen, maar kan een belangrijk doel dienen tijdens een dergelijke trainingsfase. Proviron zal echter veel vaker voorkomen in cutting cycli (om gewicht te verliezen, maar nogmaals zal zijn doel enigszins uniek zijn.

In de moderne geneeskunde is Proviron, als therapeutisch middel, een zeer gebruikte anabole steroïden. Het Mesterolone- hormoon is echter nooit goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) en is in de eerste plaats te vinden in de Europese geneeskunde, vooral in West-Europa.

Het primaire doel voor het gebruik van Proviron is het behandelen van androgeendeficiënties, waarbij leeftijd een zeer voorkomende boosdoener als oorzaak van de aandoening. Het wordt echter ook gebruikt bij mannen in prepuberale leeftijd.

Dit hormoon wordt ook gebruikt als hulpmiddel voor de vruchtbaarheid van mannen en dit alleen al maakt het een unieke soort anabole steroïde gezien dat de meeste anabole steroïden de neiging hebben het tegenovergestelde effect te hebben.

Functies en kenmerken van Proviron

Mesterolone is een anabole androgene steroïde die afgeleid is van dihydrotestosteron (DHT). Meer specifiek is het een structureel veranderd DHT-hormoon dat de toevoeging van een methylgroep bezit op de positie van koolstof één. Hierdoor kan het hormoon de orale inname overleven door de bescherming tegen afbraak door de lever.

Dit is een van de orale anabole steroïden die niet C17-alfa-gealkyleerd (C17-aa) is, maar in plaats daarvan de toegevoegde methylgroep draagt. Primobolan in orale vorm is de andere zeer bekende orale steroïde die dezelfde methylgroep draagt. Hoewel de toegevoegde methylgroep het in feite beschermt geeft tegen afbraak, zal de totale biologische beschikbaarheid van Proviron veel minder zijn dan de meeste C17-aa orale steroïden. Om deze reden is het minder populair geraakt bij veel sporters die prestatie verhogend bezig zijn, maar zoals we zullen zien, mogelijk ten onrechte.

Proviron heeft een androgene waarde van 30-40 en een anabole waarde van 100-150. Alle waarderingen zijn afgeleid van en gemeten aan de hand van testosteron, die een waarde van 100 heeft in beide categorieën. Ondanks een anabole beoordeling die potentieel groter is dan testosteron, vertoont Proviron zeer lage anabole eigenschappen.

Dit lijkt erg op Halotestin (Fluoxymesterone), die een enorme anabole waardering heeft, maar zeer weinig vertaalbare anabole activiteit. In het geval van Proviron, terwijl het structureel erg anabolisch is, zet het Mesterolon-hormoon zich om en reduceert het tot Diol-metabolieten, waardoor de anabole activiteit wordt verminderd.

De androgene beoordeling van Proviron is echter een ander verhaal. In feite lijkt de vertaalbare androgene activiteit vaak hoger te zijn dan de structurele beoordeling impliceert.

Functioneel heeft Proviron vier primaire eigenschappen die grotendeels de werkingswijze bepalen. Eerst en vooral heeft het Mesterolone-hormoon een sterke bindingsaffiniteit met de Sex-Hormone-Binding-Globulin (SHBG). In feite lijkt het een van de sterkste anabole steroïden te zijn in dit opzicht. De binding aan SHBG, een hormoon dat gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het verminderen van vrij testosteron, zal de hoeveelheid vrij testosteron in omloop verhogen.

En, nog belangrijker voor de gebruiker van anabole steroïden, zal het een groter percentage van de gebruikte anabole steroïden eerder beschikbaar maken in een vrije dan in een gebonden toestand. Om het simpel te maken, kunnen we zeggen dat de anabole steroïden die je neemt steeds sterker en machtiger worden.

Proviron kan ook interageren met het aromatase-enzym, het enzym dat verantwoordelijk is voor de omzetting van testosteron in oestrogeen. Door zich te binden aan het aromatase-enzym kan Proviron de aromatase-activiteit remmen, waardoor bescherming wordt geboden tegen oestrogene bijwerkingen. Proviron zal geen grotere anti-oestrogene werking hebben dan een Aromatase-remmer (AI), maar wel een opmerkelijke.

Afhankelijk van de aard van de cyclus die de gebruiker onderneemt, is het goed mogelijk dat Proviron voor al de behoeften aan anti-oestrogeen zal zorgen.

Het Mesterolone-hormoon draagt ook een sterke bindingsaffiniteit met de androgeenreceptor. Dit zal de functionaliteit van andere steroïden in zekere mate bevorderen, maar nog belangrijker, het zal een verhoogde metabolische activiteit bevorderen door directe lipolyse. Het blijft over een laatste probleem rond Proviron als vruchtbaarheidsmedicijn. 

Proviron is een anabole steroïde die gonadotropines niet op dezelfde manier onderdrukt als andere anabole steroïden. Met een minimale onderdrukking en zijn extreem sterke androgeniciteit, zal dit hormoon de spermaproductie verbeteren omdat androgenen noodzakelijk zijn voor stimulering van de spermatogenese. Dit verbetert de hoeveelheid geproduceerde sperma en zorgt tegelijk voor een sterke en even belangrijke verhoging van de spermakwaliteit.

Je moet begrijpen, voordat we verder gaan, dat Proviron wel degelijk het vermogen heeft om gonadotropines te onderdrukken, maar er is een lijn die moet worden overschreden wil er een opvallende suppressie plaatsvinden die de spermaproductie kan verstoren. Dit zal logisch klinken zodra we na zijn bijwerkingen kijken.

Proviron tabletten

Effecten van Proviron

Tijdens een bulking (spiermassa opbouwen) fase zal Proviron niet de basis steroïde zijn en zal, voor de meeste gebruikers, geen plaats hebben in een cyclus buiten het seizoen. Maar er zijn uitzonderingen en we zullen die hier bespreken. De toevoeging van Proviron kan mogelijk de gebruiker helpen pm een knelpunt te doorbreken tijdens zijn cyclus.

Op een bepaald moment en in alle cycli begint de voortgang af te nemen en komt in sommige gevallen helemaal tot stilstand. Door de manier waarop Proviron de totale vrije staat van de andere steroïden verbetert, die in een stack (stapel) worden benut, kan de gebruiker deze knelpunten helpen doorbreken.

Tijdens het cutten is dit waar de meeste mensen de grootste hoeveelheid testosteron zullen gebruiken. Velen zullen ook tijdens cutting cycli grote hoeveelheden gebruiken, vooral de competitieve bodybuilders, maar tijdens de cutting fase komen vaker lagere testosteronplannen voor.

Echter, er zijn mensen die, om verschillende redenen, in het ervoor kiezen om cycli te doen met beperkte testosterondoseringen. In dergelijke plannen, zal de toevoeging van Proviron deze mensen een licht benodigde androgeen boost kunnen geven. Dit is niet altijd nodig, maar kan wel eens nuttig zijn.

De beste tijd om Proviron te gebruiken is ongetwijfeld tijdens de cut fase. Deze steroïde heeft het vermogen om een licht verhardend effect te bieden dat vergelijkbaar is met die van Masteron (Drostanolone Propionate), maar wat nog belangrijker is, verbetert de verhardingseffecten van andere steroïden. 

Daarom beschouwen we zijn sterke binding aan de androgeenreceptor, die de gebruiker in staat stelt n om lichaamsvet te verbranden, van een veel efficiëntere snelheid. Vanaf hier moeten we rekening houden met het anti-oestrogeeneffect van Proviron. Dit zal ervoor zorgen dat de gebruiker minder gevoelig is voor waterretentie en, afhankelijk van de totale cyclus, zou Proviron de noodzaak voor een traditioneel anti-oestrogeen kunnen ontkrachten.

Dan hebben we opnieuw te maken met de verbetering van circulerend vrij testosteron. Dit kan een enorm voordeel betekenen omdat de testosteronspiegels vaak veel lager zijn tijdens deze fase van het gebruik van anabole steroïden. In feite kunnen we, met een lage testosteroncyclus die andere anabole steroïden omvat, vol vertrouwen zeggen dat de totale resultaten beter zullen zijn voor de gebruiker die Proviron toevoegt in vergelijking tot degene die dat niet doet.

Het primair basisvoordeel is uiteindelijk de toegenomen androgeniciteit van andere steroïden die worden gebruikt om een veel moeilijker en veel duidelijker lichaamsbouw te bevorderen. Het moet worden opgemerkt dat deze eigenschappen, die Proviron zeker kan bieden, niet echt zullen opvallen, tenzij je een zeer slank postuur hebt.

Bijwerkingen van Proviron

Bij het gebruik van Proviron zijn bijwerkingen mogelijk. Echter, deze steroïde draagt een van de hoogste veiligheidsbeoordelingen onder alle anabole steroïden. De meeste mensen zullen deze steroïde zonder enig probleem kunnen gebruiken. Toch, ondanks de lage waarschijnlijkheid, zijn bijwerkingen mogelijk. Als het gaat om vrouwelijk gebruik, in therapeutisch of prestatie verhogend gericht, kan deze steroïde beter niet worden aanbevolen.

De mate van virilisatie is veel te hoog en moet worden vermeden door vrouwen die hun vrouwelijkheid willen beschermen. Om je de mogelijke bijwerkingen van Proviron te helpen begrijpen, hebben we ze opgedeeld in hun afzonderlijke categorieën, samen met alle aspecten die je hoort te weten.

Side effects

Oestrogeen

Het Mesterolone-hormoon is niet oestrogeen. Het aromatiseert niet en het heeft geen progestatieve natuur. Als gevolg hiervan zullen, bij de bijwerkingen van Proviron, geen gynaecomastie of overmatig vasthouden van water zich voordoen. Dergelijke schadelijke effecten zijn onmogelijk met deze steroïde.

Dit zal ook het risico op hoge bloeddruk sterk verminderen, omdat hoge bloeddruk, geassocieerd met het gebruik van anabole steroïden, vaak is te wijten aan extreme waterretentie. Proviron zou zelfs een anti-oestrogeen effect hebben door testosteron te verhinderen om oestrogenen om te zetten of op zijn minst enorm te vertragen.

Androgeen

De bijwerkingen van Proviron kunnen van androgene aard zijn. Dit moet geen verrassing zijn als we bedenken dat androgene werking het primaire doel van dit steroïde is. Deze androgene bijwerkingen van Proviron kunnen acne zijn, versneld haarverlies bij mensen met aanleg voor mannelijke kaalheid en groei van lichaamshaar.

Dergelijke effecten zijn in hoge mate afhankelijk van genetische aanleg. Gebruiklers die niet genetisch gevoelig zijn voor mannelijke kaalheid, zullen bijvoorbeeld geen haar verliezen. Degenen die niet gevoelig zijn voor acne zouden geen problemen moeten hebben met puistjes.

Ook belangrijk om te weten is dat het 5-alpha-reductase-enzym het Mesterolon hormoon niet zal metaboliseren. Er vindt geen conversie naar DHT plaats, het is al DHT en als resultaat 5-alfa-reductase remmers zoals Finasteride zullen zeer weinig tot geen effect hebben op de androgeniciteit van de steroïde.

De krachtige androgeniciteit van Proviron kan leiden tot ernstige virilisatie bij vrouwen. Dit kan en zal meer dan waarschijnlijk lichaamsgroei, een verdieping van de stembanden en uitbreiding van de clitoris omvatten. Vrouwen moeten uiterst voorzichtig zijn met het gebruik van deze anabole steroïde. Er zijn verschillende steroïden die veel lagere virilisering veroorzaken, zoals Anavar en Primobolan. Dergelijke steroïden moeten altijd de eerste keuze van een vrouw zijn.

Cardiovasculair

Cardiovasculaire spanning, met name cholesterolproblemen, is mogelijk het meest zorgwekkende bijwerking van Proviron. Deze anabole steroïde kan cholesterol veel sneller negatief beïnvloeden dan de meeste anabole steroïden. Als je last hebt van een hoog cholesterolgehalte, moet je Proviron zeker niet aanraken. Als je gezond genoeg bent om het te gebruiken, zal je toch je cholesterolniveaus nauwlettend in de gaten moeten blijven houden.

Het Mesterolone-hormoon heeft het vermogen om HDL- en LDL-cholesterol sterk te beïnvloeden. Studies hebben aangetoond dat deze steroïde HDL-cholesterol (goede cholesterol) met meer dan 30% kan verminderen en LDL-cholesterol (slechte cholesterol) met meer dan 60% verhogen. Het is heel goed mogelijk om Proviron te gebruiken zonder ernstige cholesterolproblemen, maar het zal enige moeite kosten.

Een zeer cholesterolvriendelijk dieet is absoluut noodzakelijk. Zo’n dieet moet een uitbundige hoeveelheid omega-vetzuren bevatten. Je zou, bijvoorbeeld, elke dag grote hoeveelheden visolie als supplement moeten benutten. Het individuele dieet moet ook zeer beperkt zijn in zowel verzadigde vetten als eenvoudige suikers.

Bij gebruik van Proviron wordt ook een cholesterolantioxidant aanbevolen. Hoewel sommigen het irritant vinden, moet je ook veel cardiovasculaire training (aerobische training) in je routine opnemen. Als je deze steroïde gaat gebruiken, word je ten zeerste aanbevolen om deze aanbevelingen te volgen. Als je om een of andere reden dat niet kan, kan je beter deze anabole steroïde niet gebruiken.

Testosteron

Het natuurlijk testosteron wordt, op een bepaald niveau, door alle anabole androgene steroïden onderdrukt. De mate van onderdrukking door steroïden varieert sterk en met Proviron kan het zeer minimaal zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat het meer dan mogelijk is om het Mesterolone-hormoon te gebruiken zonder een significante vermindering van de natuurlijke testosteronproductie. Dit betekent niet dat het helemaal niet onderdrukt wordt, maar dat de onderdrukking minimaal is en tamelijk onbelangrijk. 

Een totale dosering van 150 mg per dag of minder mag geen opmerkelijk effect hebben op de natuurlijke testosteronproductie. Naarmate de totale dosering daarboven begint te stijgen, neemt ook de onderdrukking toe. Echter, heeft niemand voordeel om de dosering boven 150 mg per dag te verhogen.

Vanwege de minimale onderdrukking van testosteron kan deze anabole steroïde worden gebruiken zonder exogeen testosteron of ten minste met een zeer minimale hoeveelheid ervan. Een gebruiker kan een cyclus van Anavar met Proviron implementeren zonder dat zijn testosterongehalte te laag wordt. 

De meesten zullen echter andere anabole steroïden gebruiken die zeer onderdrukkend zijn voor de natuurlijke productie van testosteron en Proviron maakt het noodzakelijk om exogene testosteron te gebruiken. Degenen die dat niet doen, zullen hun lichaam in een lage testosteronstaat brengen. Zo'n toestand kan gepaard gaan met talloze hinderlijke symptomen en is zeer ongezond.

Ongeacht de specifieke kenmerken van de cyclus, zodra het gebruik van anabole steroïden ten einde is, begint de natuurlijke productie van testosteron opnieuw. De meeste gebruikers worden aangemoedigd om in deze fase een PCT (Post Cycle Therapy - post cyclus therapie) plan te implementeren. Een PCT-plan versnelt het herstelproces, maar het zal je echter niet meteen weer normaal maken. Het totaal herstel kan enige tijd duren, maar het zou veel langer duren zonder een PCT-plan

Met een PCT-plan, zorg je ervoor dat je genoeg testosteron hebt voor een goede lichaamsfunctie, terwijl je niveaus na verloop van tijd op natuurlijke wijze zullen stijgen. Hier moet worden opgemerkt dat een natuurlijk herstel geen eerdere bestaande toestand van laag testosteron veronderstelt. Het veronderstelt ook dat er geen ernstige schade is aangericht aan de Hypothalamus-Pituitary-Testes-Axis of HPTA (hypothalamus-hypofyse-zaadbalk-as) als gevolg van onjuist gebruik van anabool steroïden.

Hepatotoxiciteit

Hoewel het een oraal anabole steroïde is, is Proviron niet hepatotoxisch. Hett is geen C17-aa anabole steroïde en zal de lever niet belasten met enige stress of schade.

Toediening van Proviron

De standaard Proviron-dosering om androgene of mannelijke vruchtbaarheid te behandelen moet, normaal gesproken binnen het bereik van 50 à 75 mg per dag vallen. Normaal gesproken wordt de totale dosering opgesplitst in 2-3 doses per dag van 25 mg. Bij androgeen-deficiëntie plannen begint de totale dosering bijna altijd met 75 mg per dag en neemt langzaam af tot 25 à 50 mg per dag, afhankelijk van de behoefte van de patiënt.

Om prestaties te verbeteren kan de dosering van Proviron variëren van 50 à 150 mg per dag. De meeste mannen zullen echter vinden dat 100 mg per dag de minimale heilzame dosis is en dat zowel 100 als 150 mg zeer effectief kunnen zijn. Normaal, duurt het totaal gebruik tussen de 8 en 12 weken. Maar, om een knelpunt in een cyclus te doorbreken, laten we zeggen tegen het einde van een cyclus, dan zou een Proviron kuur van 6 weken kunnen helpen.

Wanneer je plannen maakt voor je Proviron-gebruik, zal je merken dat het goed past bij alle anabole steroïden. Tijdens de cutting fase zal Proviron het voordeligst zijn in combinatie met steroïden zoals Anavar, Masteron en Winstrol, maar ook Primobolan. Het zal de androgeniciteit van deze steroïden sterk bevorderen om de gewenste harde look te bieden en promoten. Hoewel het goed zal combineren met alle anabole steroïde, is het moeilijk te zeggen of je Proviron nodig hebt of niet in een bulking fase. Sommigen zullen het eenvoudig bij de hand houden en innemen indien het mogelijk lijkt een gunstig effect te kunnen hebben.  

Testosterone Booster

TestoPrime is een volledig natuurlijke testosteronbooster

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments