• Home

De Voor En Nadelen Over Creatine Effecten Die Je Moet Weten Voor Je Begint!

Creatine is een stikstofverbinding (organische) welke veel voorkomt in de gewervelde. Het is optimum_nutrition_004_creatine_powder_large_26een tussenproduct bij het voorzien van energie in de spiercellen en de zenuwcellen. In het lichaam wordt creatine uit drie aminozuren gemaakt, te weten arginine, glycine en methionine. Ook kun je creatine kopen in Nederland als een voedingssupplement. Het is trouwens geen geneesmiddel in Nederland. Creatine wordt in de lever van de mens gemaakt. De voorloper van de creatine is guanidinoazijnzuur. Het is een mogelijk om creatine met voedsel op te nemen. Gemiddeld neem je ongeveer 1 gram per dag in en je treft het aan in biefstuk en ook in zoute haring. De creatine wordt in het lichaam omgezet naar creatine en daarna via de nieren met de urine afgevoerd.
Er zijn veel sporters welke creatine supplementen gebruiken om meer creatine spiermassa te krijgen of creatine spieropbouw. De creatine spieren zijn ook van groot belang. De creatine duursport is ook een onderdeel van sport waar men graag creatine pillen wil gebruiken. Laten we wat meer bespreken over het gebruik van creatine.

Het gebruik van creatine

Creatine zorgt ervoor dat de prestaties beter worden bij korte krachtinspanningen met de spieren. Veel herhalingen en weinig herstel. Het NOC*NSF heeft al aangegeven dat teamsporters en ook krachtsporters voordeel kunnen hebben van het gebruik van creatine supplementen. Goede creatine is te koop en creatine kopen is niet moeilijk. Creatine staat namelijk niet op een dopinglijst. Wanneer we het over anabolen hebben of steroïden dan is dat wel het geval. Hierdoor is het niet moeilijk. Waar creatine kopen is geen vraag, omdat men het niet kan vinden, maar omdat men op zoek is naar goede creatine. Creatine heeft geen androgene werking. Ook is het zo dat meer dan 80 procent van alle sporters baat heeft bij het innemen van creatine. Ongeveer 20 procent heeft er geen baat bij en zal er niet vele van merken.
Gebruik creatinine te hoog in het begin van de kuur. Neem de eerste dagen 20 gram per dag verdeeld over de hele dag. Daarna is het goed om de hele maand 2 gram per dag in te nemen. Het  wordt vaak gecombineerd met het innemen van koolhydraten.

Onderzoekers hebben al aangetoond dat het gebruik van creatine de spierkracht verbetert. De spierkracht neemt ongeveer met 8,5 procent toe bij de groep welke wel creatine gebruik had in vergelijking met de groep welke geen creatine gebruikt heeft.
Een ander onderzoek zag ook dat de levensduur van muizen met tien procent verbeterd werd.

De bijwerkingen

Er zijn eigenlijk bijna geen creatine bijwerkingen. Wel kun je last krijgen van een gevoelige maag of buikloop. Het komt vaak door een overdosering waarbij je ook last van winderigheid kunt krijgen. Zeker wanneer je creatine in poedervorm neemt om op te lossen in water zal je sneller creatine-moleculecreatine maagklachten krijgen.  Weet ook dat je met creatine je gewicht kunt zien stijgen. Vooral bij duursporten, zoals fietsen en het lopen van een marathon kan di teen nadeel zijn. Ook bij zwemmen is dit niet ideaal.  Ook zijn er soms creatine bijwerkingen nieren en creatine bijwerkingen hoofdpijn. In sommige gevallen heeft men creatine bijwerkingen agressie. Het is dus mogelijk dat men last krijgt van creatine bijwerkingen. Het gebeurt echter niet bijzonder veel.

De voordelen

De sporter zal bij het gebruik van creatine en na het creatine kopen en gebruiken merken dat hij meer kracht heeft om zich sneller te herstellen tussen setjes door. Ook is het goed om te zien dat de spieren meer vocht vasthouden en er dus groter uitzien. Je krijgt dus vollere, hardere en grotere spieren in een paar weken. Het is een effect waardoor de creatine en het creatine gebruik erg populair is geworden onder de sporters en vooral bodybuilders en fitness mensen. Je krijgt immers heel snel volop spiermassa door het gebruik van creatine.

De beste creatine

Vaak willen mensen graag weten wat de beste creatine is en hoe je hier volop van kunt genieten. Het is mooi en goed om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Het is goed mogelijk om de kwaliteit van de creatine te bepalen. Het is goed om te kijken welke van de creatine-benefits-1024x682creatines het beste bij jou werkt. Waar het creatine monohydraat gebruik voor de ene persoon goed kan zijn daar kan het effect van creatine van een andere merk of soort niet bij jouw erken maar wel bij een ander. Het is dus slim om te kijken welke soort creatine en welk merk creatine het beste bij jou past. Het is vaak een zoektocht en even werk, maar niet onmogelijk om op die manier een goede set creatine te krijgen.

Hoe wordt de creatine kwaliteit bepaald?

De kwaliteit wordt vooral bepaald door hoe zuiver en hoe groot de korrels creatine zijn. Het product moet altijd 99 procent of meer zuiver zijn en helemaal vrij zijn van de contaminenten. Het is belangrijk om naar een leverancier te gaan welke dit regelmatig en ook goed controleert. Ook is het belangrijk om de grootte te kennen van de creatine om zo de opname te kennen. Hoe fijner hoe beter.

Welke verschillende vormen zijn er?

Er zijn een aantal verschillende soorten creatine. Graag bespreken we deze kort met je. Het gaat om:

– Creatine monohydrate. Het is de meest bekende vorm en ook de eerst vorm van creatine. Het wordt nog altijd door vele sporters gebruikt.

– Creatine ethyl ester. De creatine wordt gemakkelijker opgenomen en ook sneller. Je hebt geen laadfase nodig en je voorkomt ook het onderhuids vocht. Het creatine nadeel hierbij is toch wel de bitter smaak.

– Overige vormen en blends. Er zijn nog tal van andere blends te verkrijgen waar men gebruik van kan maken. Het is goed om te zien welke creatine voordelen en creatine nadelen hieraan vastzitten. He tis natuurlijk belangrijk om dit te testen met de juiste dosering creatine.

Conclusie over creatine slikken

Er zijn een aantal verschillende soorten creatine. Creatine poeder wordt het meeste gebruikt en is op veel plekken te koop. Het creatine is geen doping en daarom overal te verkrijgen. Er zijn slechts een minimaal aantal creatine bijwerkingen waardoor het niet schadelijk is voor de gezondheid. Creatine slikken wordt ook aangeraden voor vele sporters door bekende instanties. De creatine voordelen zijn uitstekend en wetenschappelijke testen hebben dit ook allemaal onderbouwd.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=r6ghc8-QHJU[/embedyt]
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments