• Home

Nakuur post cycle therapie – alles over cutten en je PCT Plant

Als je steroïden hebt gedaan voor minimaal 3 weken, is een na behandeling erg belangrijk. Een nakuur zorgt ervoor dat je goed herstelt en dat je de gewonnen spiermassa behoud. Het zou natuurlijk jammer zijn als al het harde werk achteraf teniet wordt gedaan. In deze blog kun je lezen waarom een na therapie belangrijk en hoe je deze het beste kunt doen.

Wat doet een na behandeling?
Als je AAS doet wordt de natuurlijke hormoonproductie van je lichaam geheel of gedeeltelijk stopgezet. Dit betekent dat je zelf geen testosteron meer aanmaakt.

Dat is tijdens je behandeling ook niet nodig omdat je al in grote hoeveelheden testosteron toedient. Na je run ligt de productie van het natuurlijke testosteron nog steeds stil en dat geeft de volgende gevolgen:

 1. een dip;
 2. afname van je spiermassa;
 3. verlaagd libido.
eiwitten shake

Een geschikte na behandeling
Elke AAS is anders en heeft een ander effect op je lichaam. Hoe langer je een behandeling volgt, hoe groter het negatieve effect is op je natuurlijke hormoonproductie. Dit geldt ook voor het soort medicijnen die je gebruikt. Medicijnen met een milde werking hebben minder effect op je hormoonproductie dan met een sterke werking. Als goudenregel kun je aanhouden: hoe langer je medicijnen neemt, hoe langer je na therapie.

Inhoudstafel

Basisregels

Met tabletten
Heb je een behandeling gedaan van ongeveer 8 weken waarin je alleen orals slikte, dan is een na therapie met alleen het middel Novaldex voldoende om goed te herstellen.

Testosteron
Een behandeling met ongeveer 500 milligram testosteron die 12 weken of langer heeft geduurd vraagt om een intensievere na therapie. Maak in dat geval gebruik van novaldex en clomid. Nog beter is met HGH. Je kunt dan een dosering van 5000 IU HGH aanhouden gedurende 12 weken.
Een goede verloop zorgt er in dit geval voor dat je de natuurlijk productie van testosteron weer sneller op gang komt. Hierdoor behoud je de gewonnen spiermassa stukken meer en komt je libido ook weer sneller terug.

Periodes van 6 maanden of langer
Na deze lange behandelingen met extreem hoge doseringen is een na therapie al helemaal alles bepalend. Heb je 12 tot 25 weken lang meer dan 3 AAS in een stack gebruikt neem dan in je nakuur HGH, Clomid en Novaldex.

Doseringen na lang gebruik
Onderstaande doseringen zijn van toepassing bij gebruik van 12 tot 25 weken. Bestaat dus uit HGH, Clomid en Novaldex.

 1. HGH: week na je laatste injectie neem je 10000 IU per dag, verdeeld over 3 injecties. Heb je een kortere of minder zware dosis gevolgd dan is de dosering 5000 IU. Deze dosering verdeel je ook over 3 injecties. Zet in dit geval de eerste injectie de dag na je laatste injectie.
 2. Clomid: Srart met 150 milligram clomid per dag gedurende 3 dagen. Vervolgens neem je 3 dagen lang een iets lagere dosis van 100 milligram. Daarna neem je 50 milligram gedurende 2 weken.
 3. Novaldex: Dagelijks 30 milligram novaldex gedurende 3 weken.
Genectrol 60 Capsules
Genectrol 60 Capsules
 • Snelle en permanente reductie van vergroot mannelijk borstweefsel.
 • Verbeter de uitstraling van uw borstkas
 • Sterke natuurlijke formule
 • Veilige, legale gynaecomastie behandeling

Wanneer moet je starten ?

Onderstaand een overzicht waarin je per AAS kunt zien wanneer je het beste kunt met de na behandeling. Het gaat hierbij om het aantal dagen dat je tussen je laatste injectie en je na therapie moet laten voordat je begint.

 • Anadrol: na 1 dag
 • Anavar: na 1 dag
 • Dianabol: na 1 dag
 • Deca: na 3 weken
 • NPP: na 4 dagen
 • Trenbolone Prop: na 3 dagen
 • Testosteron prop: na 4 dagen
 • Winstrol: na 1 tot 2 dagen
 • Sustanon: na 2,5 tot 3 weken
 • Testosteron Enant: na 12 dagen
 • Trenbolone Enant: na 10 dagen
 • Primobolan: na 10 tot 14 dagen
 • Boldenone: na 17 tot 21 dagen
 • Testosteron Cyp: na 12 dagen
Post cyclus therapie

Post Cycle Therapy de basis

Een post-cycle therapieplan of "PCT", het is een uitdrukking die vaak op ongepaste wijze op veel steroïde prikborden wordt gegooid. In veel gevallen verwachten mensen veel te veel van postcyclustherapie en anderen geven het geen kans op een gebrek aan begrip.

Met dit in gedachten willen we het doel van postcyclustherapie uitleggen, wat u eigenlijk kunt verwachten en de beste manier om het te implementeren. Verder willen we bespreken wanneer het moet worden geïmplementeerd; in sommige gevallen zal een PCT-plan worden gevolgd wanneer dit niet had moeten gebeuren; maak je geen zorgen, we leggen alles uit!

Wat is een PCT-plan?

Wanneer we ons zelf aanvullen met anabole androgene steroïden, zijn onze natuurlijke hormoonspiegels veranderd. De meeste anabole steroïden onderdrukken onze natuurlijke testosteronproductie tot op zekere hoogte, en als we niet oppassen, kunnen onze oestrogeen- en progesteronspiegels boven een gezond bereik stijgen.

Uiteraard kunnen oestrogeen en progesteron beide tijdens de cyclus worden gecontroleerd met de juiste suppletiepraktijken, maar de onderdrukking van testosteron blijft bestaan. Dan komen we op het punt waar onze cyclus tot een einde is gekomen; we hebben het gebruik van alle anabole steroïden gestaakt en als gevolg daarvan moet er iets gebeuren.

Wanneer we stoppen met het gebruik van steroïden, zijn onze testosteronspiegels nog steeds onderdrukt en wordt het vaak aanbevolen om de natuurlijke productie te stimuleren en uw lichaam te laten normaliseren. Terwijl stimulering van het testosteron het primaire doel is, is de normalisatiefactor van een postcyclus-therapieplan erg belangrijk. Natuurlijk, zoals al te vroeg is gemerkt, is het soms niet de beste manier om een PCT uit te voeren.

Wat te verwachten

wat te verwachten

Het primaire doel van postcyclustherapie is om uw natuurlijke productie van testosteron te stimuleren en het totale herstelproces te verkorten of te verbeteren. Begrijp dit hier en nu; er is geen plan voor postcycletherapie op aarde dat je natuurlijke testosteronniveaus terug kan brengen naar waar ze waren voorafgaand aan het gebruik van anabole steroïden.

Verder, als je anabole steroïden niet goed hebt aangevuld en ernstige schade aan je HPTA hebt toegebracht, is er geen PCT-plan dat je kan helpen.

Hoe dan ook, ervan uitgaande dat uw cyclus een verantwoordelijk karakter heeft, stimuleert een postcyclus-therapiefase uw hypofyse om meer luteïniserend hormoon (LH) en follikelstimulerend hormoon (FSH) af te geven, wat de testikels op hun beurt stimuleer om meer testosteron aan te maken.

Zonder zo'n PCT-plan zou het gemakkelijk een jaar of langer duren voordat je natuurlijke niveau hersteld is, en dit is niet alleen belastend voor het lichaam, het kan ook leiden tot talrijke lage testosteronsymptomen; om nog maar te zwijgen over hoe ongezond dit is.

Omgekeerd, wanneer u uw postcyclustherapiebehandeling implementeert, vermindert u de totale hersteltijd aanzienlijk, maar er is iets belangrijkers. Hoewel uw natuurlijke niveaus niet volledig worden hersteld, heeft u ervoor gezorgd dat uw lichaam voldoende testosteron heeft voor een goede gezondheid en functie, terwijl uw niveaus natuurlijk blijven stijgen.

Natuurlijk kun je zo'n plan afzeggen als je wilt, maar je zult alleen maar meer stress op je lichaam veroorzaken gedurende de lange termijn, en het beperken van stress is gedeeltelijk hoe we succesvolle prestatieverbetering definiëren; Immers, als je je lichaam post-stress benadrukt, betekent dit dat je steroïde gebruik niet zo succesvol is als het had kunnen zijn.

Post Cycle Therapy-opties

Nu jij begrijpt wat een postcyclus-behandelplan is en wanneer en waarom u het moet implementeren, moet jij weten hoe jij het moet implementeren en welke opties er zijn. Hoe jij je anabole steroïden cyclus gedaan hebt, speelt een rol, maar ongeacht uw steroïde gebruik zal uw PCT-plan altijd een Selectieve oestrogeen receptor modulator (SERM) bevatten, en Tamoxifencitraat (Nolvadex) en Clomiphene-citraat (Clomid) zullen altijd uw beste opties zijn .

Herinner wat we hierboven bespraken met betrekking tot LH- en FSH-stimulatie; het is de SERM die je gebruikt die zo'n actie veroorzaakt. Het maakt echt niet uit welke SERM je kiest, beide kunnen de klus klaren.

Buiten het gebruik van de SERM, wat essentieel is, hebben we een paar extra opties; voornamelijk humaan choriongonadotropine (hCG). hCG is een extreem krachtig peptidehormoon dat kan worden gebruikt om het lichaam te vullen met de SERM-therapie die het gevolg is van het LH-imitatie-effect.

Uiteraard kan hCG-misbruik zeer gevaarlijk zijn, omdat het potentieel schadelijk is voor uw HPTA als u te veel of te lang gebruikt; als je dat doet, kan je lichaam afhankelijk worden van de nagebootste LH. Naast hcg kan een andere optie Human Growth Hormone (HGH) zijn, omdat dit je winsten tijdens de cyclus aanzienlijk beschermt en de toename van lichaamsvet beperkt, wat gemakkelijk kan gebeuren na gebruik van steroïden.

Hoewel HGH nuttig kan zijn, zal je het alleen gebruiken als tijdens je cyclus. HGH is iets dat voor langere tijd moet worden gebruikt, en het heeft geen zin om het toe te voegen aan een PCT-plan dat slechts enkele weken zal duren.

Hoe implementeren in je rooster

Nu jij begrijpt wat de opties zijn, moet je weten hoe u ze kunt implementeren. Wat betreft HGH, als je het tijdens de cyclus gebruikt, ga je gewoon door op dezelfde manier na de cyclus; er verandert niets.

Dan hebben we SERM's die een must zijn en de mogelijke toevoeging van hCG. Dit is waar uw feitelijke steroïde cyclus uw postcyclus-behandelplan zal beïnvloeden, en dit effect omringt welke soorten steroïden u gebruikte; specifiek grote en kleine esters; laten we beginnen met grote esters.

Als uw cyclus eindigt met één grote ester-anabole steroïde, begint u SERM-therapie ongeveer 14-18 dagen na uw laatste injectie als u alleen een SERM gebruikt. Als u hCG gaat gebruiken, begint u met hCG-therapie 10 dagen na uw laatste injectie, voltooit u deze gedurende 10 dagen en begint u met de SERM-therapie.

Wat kleine esters betreft, als jij je cyclus eindigt met alle kleine anabole steroïden op basis van ester en je gebruikt alleen een SERM, dan begin je ongeveer 3 dagen na jouw laatste injectie aan de SERM-therapie. Omgekeerd, als je hCG gebruikt, begint je met hCG-therapie 3 dagen na de laatste injectie, voltooit je deze gedurende 10 dagen en begin je met SERM-therapie.

Dosering en schema

Nu begrijp je wat je moet doen en hoe je het moet doen, maar je hebt nog steeds niet de juiste dosis of een volledig tijdschema voor je behandeling na de cyclus en dat is het laatste punt van onze discussie.

Hoewel Nolvadex en Clomid even goed kunnen werken, zullen ze alleen even goed werken als ze op de juiste wijze worden gedoseerd. Dit is waar veel falen als ze Clomid gebruiken, omdat Nolvadex veel sterker is op basis per milligram. Bijvoorbeeld, met 40 mg Nolvadex, heb je 150 mg Clomid nodig om het te evenaren.

Wat hCG-dosering betreft, is 500 IE tot 1.000 IE per dag gedurende 10 opeenvolgende dagen een goed plan en wordt het precies geïmplementeerd zoals hierboven besproken. Zodra de hCG-therapie is voltooid, start jij jouw Nolvadex-therapie bij 40 mg per dag of Clomid met 150 mg per dag; wat je ook kiest, je blijft het twee weken houden.

Als de twee weken voorbij zijn, voltooi je deze keer nog twee weken met een dosering van Nolvadex voor 20 mg per dag of een dosering van Clomid voor 100 mg per dag. Nee, u bent nog niet klaar, u voltooit nog een week met 10 mg per dag voor Nolvadex of 50 mg per dag met Clomid en voegt een extra week met dezelfde dosis toe als u denkt dat dit nodig is.

Genectrol 60 Capsules

Snelle en permanente reductie van vergroot mannelijk borstweefsel.

Click Here to Leave a Comment Below 1 comments