Cutten met steroiden

Cutten houdt in dat je vetmassa verliest terwijl je zorgt voor het behoud van je spiermassa. Als je wilt droogtrainen is het ontzettend belangrijk dat je een goede behandeling hebt en daarbij let op je voeding. Sterker nog: voeding en kunstmatige hormonen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Je zou het kunnen zien als yin en yang. Als er één van de twee niet op orde is, zal je niet het resultaat krijgen dat je wilt. Denk niet te licht over je voeding. Vaak denken mensen dat ze goed eten, maar valt dat in theorie behoorlijk tegen.

Hoe kun je het beste cutten?
Als je een strak en gespierd lichaam wilt is het nodig om te cutten. Cutten houdt in dat je de focus legt op het verlies van vet terwijl je de spiermassa zoveel mogelijk intact houdt. Vetverlies is mogelijk als je zorgt voor een kilocalorietekort. Je eet dus minder dan je nodig hebt. Het intact houden van je spiermassa en spierkracht is soms lastiger.

Dat komt omdat je lichaam snel spiermassa gaat aanspreken als het te weinig kilocalorieën binnen krijgt. Minder spiermassa zorgt niet voor die harde droge look waaraan je wilt werken. Maar als je het cutten goed aanpakt dan kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk spiermassa verliest. Als je gaat cutten dan verlies je bijna zeker geen spiermassa en kan er zelfs wat bij komen. In dit artikel krijg je alle tips om cutten zo goed mogelijk aan te pakken.

Wil je starten met cutten dan kun je hier al snel 3 maanden voor uittrekken. Dus als je gaat voor een ‘summer body’ begin je in maart met cutten zodat je in juni helemaal strak op het strand kunt lopen. Meestal starten sporters een cut na een bulk. Tijdens een bulk bouw je spiermassa op. Dit gaat altijd gepaard met een (kleine) toename van vet.

Cutten zonder steroïden
Neem altijd genoeg de tijd voor het droogtrainen. Snel vet verliezen zorgt ook voor meer verlies van spiermassa. Om dit te voorkomen kun je het beste streven naar een gewichtsverlies van een halve kilo tot een kilo per week.

Cutten met steroïden
Als je gaat cutten behoudt je veel makkelijker je spiermassa. Sterker nog: in veel gevallen zal je spiermassa toenemen terwijl je toch vet verliest. Als je spiermassa toeneemt zie je dat ook terug in je gewicht. Je valt dus af door vermindering van vet, maar komt iets aan door toename van spiermassa. Om die reden is de weegschaal geen goede maatstaf om je vetverlies te meten. Gebruik liever een meetlint of laat je vetpercentage meten bij de sportschool.

Inhoudstafel

De juiste hoeveelheid calorieën

Het eerste wat je moet bereken is de hoeveelheid kilocalorieën die je mag eten om op een geleidelijke manier vet te verliezen terwijl je spiermassa behoud. Wat je in ieder geval niet moet doen is een crash dieet. Een crash dieet zorgt er juist voor dat je spiermassa afbreekt. Met onderstaande stappen kun je berekenen hoeveel kilocalorieën je dagelijks mag eten.

1. Vetpercentage meten
Allereerst moet je weten wat je vetpercentage is. Vraag eens bij je sportschool of zij dit kunnen meten, meestal is dat wel het geval. Je vetpercentage kun je laten meten met een huidplooimeting of met speciale weegschalen.

2. Basis energiebehoefte berekenen (ruststofwisseling)
Als je jouw vetpercentage weet, kun je berekenen wat jouw basis energiebehoefte is. Ook wel ruststofwisseling of BMR genoemd. Dit zijn het aantal kilocalorieën dat je nodig om je lichamelijke functies in gang te houden.

Je kunt je energiebehoefte berekenen aan de hand van de volgende formule:

Gewicht x vetpercentage / 100 = je vetmassa
Gewicht – vetmassa = vetvrijemassa
Vetvrije massa x 24 = basis energiebehoefte.

VOORBEELD
Een man weegt 85 kilogram en heeft een vetpercentage van 10%. De berekening is dan als volgt:

85 x 10 / 100 = 8,5 vetmassa
85 – 8,5 = 76,5 vetvrijemassa
76,5 x 24 = 1836 kilocalorieën

3. Creëer een calorietekort
Omdat je vet wilt verliezen moet je iets minder eten dan dat je daadwerkelijk nodig hebt om op gewicht te blijven. Je eet dus onder je onderhoudsniveau. Zorg voor een gecontroleerd energietekort. Dit doe je door 200 tot 500 kilocalorieën van je energiebehoefte af te trekken. Verlaag de kilocalorieën in kleine stapjes om afbraak van spiermassa zoveel mogelijk tegen te gaan.

Het beste is om te starten met een tekort van 200 kilocalorieën. Heb je hier goede resultaten mee, dan hoef je het aantal kilocalorieën niet verder te verlagen. Merk je aan de andere kant geen vetverlies, verlaag je energiebehoefte dan telkens in stapjes van 100 kilocalorieën.

Het meeste gewichtsverlies komt door een afname van vetmassa. Hiernaast zal je ook wat spiermassa verliezen. Helaas is dit niet te vermijden. Dat komt omdat je lichaam zich bevindt in een zogenaamde noodsituatie. Het krijgt namelijk minder energie binnen dan dat het nodig heeft. Om dit te compenseren spreekt het lichaam altijd spierweefsel aan.

Als je zorgt dat je jezelf voedt met de juiste voeding, systematisch traint en voldoende rust zal het verlies van spierweefsel minimaal zijn terwijl je wel veel vet verliest.

Beste verdeling van macronutriënten tijdens cutkuren
Als je weet hoeveel kilocalorieën je dagelijks mag eten, kun je berekenen wat voor jou de beste voedingsratio is. Voedingsratio is de verhouding van macronutriënten in je voeding oftewel: koolhydraten, eiwitten en vetten.

working out

De juiste voedingsratio

Elke macronutriënt heeft specifieke functies in je lichaam. Om die reden is een goede balans van deze nutriënten van essentieel belang om de gewenste resultaten te behalen. Voor een ideale voedingsratio bij vetverlies mag het totaal aantal kilocalorieën dat je inneemt voor 30% uit eiwitten bestaan, 50% uit koolhydraten en 20% uit vetten.

Houdt vooral in het begin van je cut bovenstaand voedingsratio aan. Bekijk vervolgens je resultaten en bepaal of je eventueel wat wilt aanpassen. Het kan namelijk voorkomen dat jouw perfecte voedingsratio voor vetverlies iets anders is dan aanbevolen. De meeste mensen die hun ratio aanpassen wijken niet meer dan 5% van het advies af.

Behoefte macronutriënten in grammen
De berekening van de hoeveelheid gram per macronutriënt die je per dag mag eten is behoorlijk ingewikkeld. Wil je weten hoeveel gram koolhydraten, vetten en eiwitten je per maaltijd kunt eten is al helemaal lastig te berekenen. Elke voedingsmiddel bevat namelijk een andere verhouding aan macronutriënten.

Om het jezelf makkelijk te maken kun je middels een calculator berekenen hoeveel gram je van elke macronutriënt dagelijks mag eten. De calculator kan dan ook berekenen hoe je deze grammen over de maaltijden van de dag verdeelt. Dat scheelt jou een hoop rekenwerk.

Verdeling van calorieën over 6 tot 8 maaltijden
Voor de beste resultaten dien je de voedingsratio bij elke maaltijd aan te houden. Dus elke maaltijd bestaat voor 30% uit eiwitten, 50% uit koolhydraten en 20% uit eiwitten. Houdt je de ratio netjes aan dan heb je hier de volgende voordelen van:

 1. een stabiele bloedsuikerspiegel;
 2. positief effect op insuline niveau;
 3. een stabiel energieniveau;
 4. beter herstel van de spieren;
 5. minder vetopslag.

Hoe voorkom je spierafbraak tijdens cutten?

Wil je spierafbraak tegengaan? Probeer dan eens te eten naar je dagelijkse energiebehoefte, dus zonder een energietekort. Op die manier ga je alleen vet verbranden zonder verlies van spiermassa. Dit is eigenlijk de beste manier om te cutten en wordt het meest gebruikt door echte fitnessjunks en bodybuilders.

Wat er gebeurd als je toch onder je energiebehoefte gaat zitten is dat je een tekorten opbouwt aan macronutriënten in je lichaam. Zo heb je dus ook een tekort aan eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam waaronder dus ook je spieren vallen. Als het lichaam een tekort heeft aan eiwit uit voeding, gaat je lichaam eiwitten afbreken in je spieren om dit tekort aan te vullen.

Dat zorgt dus voor een verminderde spiermassa. Als je gaat eten volgens je energiebehoefte ga je de afbraak van eiwitten in je spieren tegen en je houdt het cutten veel langer vol. Het is tevens ook beter voor je gezondheid.

Genoeg eten en toch vet verbranden
Als je eet naar je energiebehoefte zal je in eerste instantie geen vet verliezen. Hier moet je wel wat extra’s voor doen en dat is cardiovasculaire trainingen. De cardio doe je naast je krachttraining. Cardio zorgt ervoor dat je meer kilocalorieën verbrand. Op die manier creëer je toch een soort van energietekort.

Voordelen toevoegen van cardio:

- verbetering van je conditie;
- hoger metabolisme (calorieën dat je verbrand in rust)
- spierbehoud
- het cutten is beter vol te houden
- je mag meer eten.

Bouw je cardio op naar ongeveer 45 minuten lang, 4 keer per week. Onthoud dat je cardio ervoor gaat zorgen dat je vet verbrand. Hoe meer cardio je doet, hoe meer je verbrand. Probeer ons advies dus op te volgen en je kunt rekenen op mooie resultaten.

 

Cut steroiden,, wat zijn dat?

Bulk steroïden, prestatie hormonen en cut anabole; alle drie vertegenwoordigen een categorie van discussies en meerdere vragen, maar over het algemeen is het cutten van steroïden de meest besproken van allemaal. De reden is simpel; sommige mensen willen enorm gespierd zijn, sommigen willen sneller kunnen rennen maar bijna iedereen wil een slanke, harde lichaamsbouw.

Voor de meeste mensen zijn het geen professionele atleten, het zijn geen competitieve bodybuilders en ze willen niet abnormaal groot zijn; het zijn gewoon gewone mensen, sportschool ratten die er goed uit willen zien, zich goed voelen en niets meer.

Voor deze individuen zijn er steroïden die hen kunnen helpen hun einddoel te bereiken.

Cutten vs bulken

Laten we duidelijk zijn, heel duidelijk en een mythe de wereld uit helpen die de anabole wereld teistert; in werkelijkheid kunnen bijna alle anabole androgene steroïden voor beide doeleinden worden gebruikt en kan alles een plaats hebben in bijna elk type cyclus. Het beste voorbeeld is testosteron, de basis van de meeste cycli en het beste van beide werelden.

Testosteron kan worden gebruikt om zowel massa als kracht te vergroten; het kan worden gebruikt om te helpen bij het behouden van massa en kracht terwijl je naar voren leunt en het kan beide doelen op een primaire manier dienen. Hoewel de meeste steroïden een veelvoud aan doeleinden dienen, hebben de meeste steroïden een primair doel; testosteron kan echter in het algemeen worden gezegd dat het twee primaire doelen dient.

Testosterone is niet de enige anabole steroïde die beide doelen kan dienen; Trenbolone is de primaire steroïde naast testosteron die deze categorie aanvult. Wat het merendeel van betreft, de meesten zullen de een of de ander het best dienen. Maar in de meeste gevallen zullen we zien dat zogenaamde cutsteroïden worden gebruikt voor bulken en cutten.

Primaire cutting

Terwijl elk van deze anabole androgene steroïden een veelheid van doelen dient, heeft elk van de volgende het doel om in een grotere mate te snijden in de ballaststoffen. Toegegeven, veel van deze zelfde steroïden dienen hoge doelen in prestaties bij veel atleten; in deze gevallen houden ze zich niet bezig met cutting, maar gewoon met prestaties; het is echter bulking en cutting waar we ons vandaag mee bezighouden.

Van alle beschikbare keuzes hebben we drie lijsten samengesteld; de eerste lijst is primaire cut medicijnen; de tweede lijst zijn steroïden die het doel net zo goed met beide soorten cycli dienen en de derde lijst biedt gewone groei steroïden die met succes kunnen worden gebruikt als in een cutting behandeling.

 • Winstrol
 • Anavar
 • Halotestin
 • Masteron
 • Primobolan
 • Turinabol

Prestatieverhogende middelen voor alle doeleinden

 • Testosteron
 • Trenbolonacetaat
 • Boldenone Undecylenate
 • Nandrolone Phenylpropionate

Primaire bulk steroïden

 • Deca-Durabolin
 • Dianabol / Dbol
 • Anadrol

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, de alle doeleinden-categorie is geschikt voor precies dat, alle doeleinden; elk van deze steroïden kan goed worden geserveerd in bijna elke cyclus voor elk doel. Onze andere twee categorieën, dit is waar dingen een beetje anders worden; Kortom, alle steroïden in de categorie Primaire Cutting en alle steroïden in deze categorie kunnen effectief worden gebruikt voor het tegenovergestelde doel en in veel gevallen zeer effectief en efficiënt.

Wat we hebben gedaan, wordt elk in primaire zin gelabeld, wat betekent dat elk secundaire kenmerken heeft die voor het tegenovergestelde doel kunnen worden gebruikt. Hoewel Anadrol het primaire doel heeft van het toevoegen van enorme hoeveelheden spieren, wordt het bijvoorbeeld effectief en efficiënt gebruikt in vele concurrerende competitiecycli voor bodybuilders.

Hetzelfde kan gezegd worden van alle steroïden die hierboven zijn opgesomd; elk heeft een hoofddoel, maar secundaire kenmerken die geschikt zijn voor elk doel; kortom, vanwege dit feit is de term "Cutting Steroids" een beetje misleidend.

Uiteindelijk is het belangrijk om te begrijpen hoe elke anabole androgene steroïde die je wilt gebruiken functioneert en reageert. Begrijp de juiste voedingsinname die voldoet aan uw einddoelen en door de voedings- en steroidfunctie te begrijpen, zult u het best begrijpen hoe u de twee kunt maximaliseren en optimale resultaten kunt bereiken.

In werkelijkheid kun je niet het ene wel en het andere niet begrijpen en verwachten dat je het beste resultaat zult bereiken; ze werken hand in hand samen.

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments